ΕΚΤΑΚΤΟ τηλεφώνημα Τσίπρα στον Γιούνκερ

Διαβάστε αναλυτικά

ΕΚΤΑΚΤΟ τηλεφώνημα Τσίπρα στον Γιούνκερ

​Λίγο πριν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή των Ελλήνων, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα τηλεφωνήσει, σύμφωνα με πληροφορίες στις 17:00 στον πρόεδρο της Κομισιόν, ώστε να συζητήσουν ξανά όλες τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα, ώστε να αποφευχθεί ρήξη με τους εταίρους.

Αν και καμία πλευρά δεν επιθυμεί το αδιέξοδο των συνομιλιών, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει πως δεν πρόκειται να ζητήσει παράταση του τρέχοντος προγράμματος, παρά τις πιέσεις των δανειστών.

Οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο, από την πλευρά τους, τονίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της, ενώ χθες ο Γιούνκερ με επιστολή του, τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ζητήσει μια παράταση/επέκταση της χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους μέχρι την 31η Αυγούστου και στη συνέχεια να ζητήσει νέο πρόγραμμα, το οποίο θα έχει πολλά στοιχεία από το παλιό.

Εν τω μεταξύ, τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, θα δει απόψε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ενώ αύριο ο κ.Γκουρία θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 10:00.

Υπενθυμίζουμε ότι ο οργανισμός ζήτησε από την Ελλάδα την προσήλωση στο πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top