Η Ελλάδα στο επίκεντρο και της συνόδου των G20

Τι δήλωσαν Σαπέν, Σόιμπλε και Λιου

Η Ελλάδα στο επίκεντρο και της συνόδου των G20

​Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της σύμφωνα με ανταπόκριση της Wall Street Journal από την Κωνσταντινούπολη όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών των G20.

«Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις προκαλεί φόβους στους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες των χωρών της Ομάδας των G20, των μεγαλύτερων οικονομιών, στη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη αυτή την εβδομάδα, ότι το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ωθεί την Ελλάδα πλησιέστερα στην πτώχευση και πιθανόν ακόμη και στην αναγκαστική έξοδο από την Ευρωζώνη. Εξέλιξη που οι οικονομικοί ηγέτες του κόσμου φοβούνται πως θα μπορούσε να διασπάσει την Ευρωζώνη και να την ρίξει πίσω στην ύφεση και κατ' αυτόν τον τρόπο να υπονομεύσει την παγ��όσμια ανάπτυξη», αναφέρει η Wall Street Journal.

Για να στηρίξει μάλιστα τους ισχυρισμούς της, η εφημερίδα, αναφέρει και τις δηλώσεις αρκετών υπουργών Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνόδου που αποδεικνύουν ότι το ελληνικό ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά παγκόσμια.

«Μια ισχυρή Ευρωζώνη είναι πραγματικά σημαντική. Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα και τα μέλη της E.Ε, κατά τρόπο παραγωγικό, θα βρουν μια λύση σύντομα», δήλωσε ο Κινέζος υφυπουργός Οικονομικών, Zhu Guangyao, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε επέμεινε στη σκληρή του στάση και ξεκαθάρισε ότι «χωρίς πρόγραμμα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα».

Πιο διαλλακτικός ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μ. Σαπέν, ο οποίος τόνισε στη συνεδρίαση των G20 ότι «νομίζω ότι υπάρχει ευελιξία να εξευρεθεί μία βραχυπρόθεσμη λύση, που θα έδινε στην Ελλάδα χρηματοδότηση, ενώ θα γινόταν και επεξεργασία για ένα πιο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα».

Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου έμεινε πιστός στη γραμμή… Ομπάμα, με την Wall Street Journal να τονίζει ότι προέτρεψε τους Ευρωπαίους συναδέλφους του προς μεγαλύτερη οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα εν μέσω ανησυχιών στην Ουάσιγκτον ότι το αδιέξοδο μπορεί να μην ξεπεραστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top