Γ. Σακελλαρίδης: «Θέλουμε να είμα��τε εντάξει έναντι των πιστωτών μας»

«Υπάρχει σχέδιο, πρέπει να διαβουλευτούμε»

​Την προσπάθεια της κυβέρνησης να χτίσει γέφυρες με την ΕΕ, ώστε να εξευρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όλες αυτές τις ημέρες χτίζουμε γέφυρες, και από πλευράς Ελλάδας και από πλευράς Ε.Ε. Υπάρχει η βούληση από την Ελλάδα και με πρακτικούς τρόπους να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Όσον αφορά στο αν όντως έστειλε ο κ. Γιούνκερ στην ελληνική κυβέρνηση επιστολή με συμβιβαστική λύση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Επιστολή Γιούνκερ με την έννοια της επιστολής εγώ δεν ξέρω. Υπάρχει ένα πλαίσιο συζήτησης. Είχαν έλθει οι κ. Βίζερ και Κοστέλο και υπό την ιδιότητα τους αυτή λειτούργησαν ως απεσταλμένοι της ΕΕ».

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι το καλύτερο θα ήταν η νέα συμφωνία – γέφυρα που προτείνει η ελληνική πλευρά να ισχύσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, καθώς όπως είπε υπάρχει το θέμα της πληρωμής των ομολόγων «και θέλουμε να είμαστε εντάξει έναντι των πιστωτών μας, όπως είπε και ο πρωθυπουργός».

Όπως είπε μάλιστα η συμφωνία αυτή θα είναι μια μεταβατική συμφωνία για να εξασφαλιστεί χρόνος, ώστε να επιτευχθεί μια τελική λύση με τους δανειστές.

«Έχουμε το σχέδιο, χρειαζόμαστε χρόνο να το διαβουλευτούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης και σ’ αυτούς που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ξαναβαφτίζουν το μνημόνιο «συμφωνία – γέφυρα», απάντησε:

«Εμείς δεν θέλουμε να βαφτίσουμε το κρέας, ψάρι. Σημασία έχει το περιεχόμενο που να δίνει μια βαθιά ανάσα στην ελληνική οικονομία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top