Βαρουφάκης: Η Ελλάδα ήταν μια άρρωστη αγελάδα από την οποία ζητούσαν συνεχώς γάλα

«Αυτό που ζητάμε είναι μια λογική συζήτηση»

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα ήταν μια άρρωστη αγελάδα από την οποία ζητούσαν συνεχώς γάλα
«Αυτό που ζητάμε είναι μια λογική συζήτηση. Δεν αρνούμαστε τίποτα» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο CNN.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι το υπάρχον πρόγραμμα δεν πρέπει να συνεχιστεί για την Ελλάδα διότι είναι λάθος: «Δεν ενδιαφέρομαστε για την επόμενη δόση όταν το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Θέλουμε να ξεφορτωθούμε αυτήν την εξάρτηση. Ήμασταν σαν εξαρτημένοι χρήστες ουσιών που πάντα νοιαζόμασταν για την επόμενη δόση. Ή σαν μια άρρωστη αγελάδα από την οποία προσπαθείς συνέχεια να βγάλεις κι άλλο γάλα. Στο τέλος θα την σκοτώσεις».

Αναφερόμενος στο θέμα του δανείου, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε επίσης ότι ήταν το μεγαλύτερο που δόθηκε ποτέ στην ιστορία αλλά «στους πιο αδύναμους ώμους».

Ο κ. Βαρουφάκης απάντησε και σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και ο κόσμος θα πηγαίνει στα ΑΤΜ και δε θα βρίσκει χρήματα: «Δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να βγει η χώρα από το ευρώ και την ευρωζώνη».

Τέλος, έκανε λόγο για «μύθους» όσον αφορά την Ελλάδα και την κυβέρνηση , και έφερε για παράδειγμα το θέμα των επαναπροσλήψεων στο Δημόσιο τονίζοντας ότι αφορούν μόνο το 1% των απολύσεων που έγιναν την τελευταία 5ετία. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top