Καμμένος: Άμεσα η αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ανακοίνωσε την ανασύσταση της ΜΟΜΑ

Καμμένος: Άμεσα η αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών στις Ένοπλες Δυνάμεις
Την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη δημιουργία μηχανισμών ελέγχου για τις προμήθειες ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

«Εμείς θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ. Η Δικαιοσύνη αποτελεί θεσμό και πυλώνα της Δημοκρατίας και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αρνείται την εφαρμογή των αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης» τόνισε χαρακτηριστικά υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για προτεραιότητα στον παράγοντα άνθρωπο και εξήγγειλε τη θεσμοθέτηση της «Κάρτας Προτεραιότητας» στα θύματα της κρίσης, ώστε οι στρατεύσιμοι να έχουν προτεραιότητα στις μεταθέσεις και στις τοποθετήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Αυτά θα είναι τα μόνα ρουσφέτια. Θα είναι τα κοινωνικά ρουσφέτια με καθαρά κοινωνικά κριτήρια. Επεμβάσεις θα έχουμε για καθαρά κοινωνικούς λόγους και θα βοηθηθούν τα παιδιά των θυμάτων της κρίσης» είπε και πρόσθεσε ότι έχει δώσει εντολή μετάθεσης των νεοσύλλεκτων στον Έβρο και τα νησιά «γιατί εκεί μας έχει ανάγκη η χώρα».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε την επανασύσταση των Μικτών Μονάδων Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης (ΜΟΜΑ) στο πλαίσιο των κοινοτικών οδηγιών, ενώ υπογράμμισε πως ανάμεσα στις προτεραιότητες είναι η τροποποίηση των διατάξεων του νόμου περί προμηθειών επισημαίνοντας «πως δεν είναι δυνατόν να προμηθευόμαστε 20 ελικόπτερα, να έχουμε παραλάβει τα 11 και από αυτά να πετούν τα 2».

Ο ίδιος, ενημέρωσε ότι δρομολογήθηκε η συγκρότηση Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με πλήρη δικαιοδοσία ελέγχου σε όλες τις Μονάδες ενώ γνωστοποίησε πως έχει δώσει εντολή πρώτα να ανοίξουν «τα συρτάρια των υπουργών». Παράλληλα, σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει έγγραφο του εισαγγελέα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης που εστάλη στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου και αναφέρεται σε περισσότερες από 20 περιπτώσεις παρανομιών στα Εξοπλιστικά.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι προχωρεί η ανασυγκρότηση της αμυντικής βιομηχανίας και όλα τα κρατικά εργοστάσια θα υπογράψουν τις συμβάσεις συνεργασίας με όλες τις χώρες του κόσμου. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top