Κοτζιάς: Όλος ο διεθνής παράγοντας έχει πάρει το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης

Σε Βερολίνο και Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών

Κοτζιάς: Όλος ο διεθνής παράγοντας έχει πάρει το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης
Σε Βερολίνο και Μόσχα θα βρεθεί ο Νίκος Κοτζιάς αύριο και μεθαύριο.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Φράνκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ την Τρίτη, μία ημέρα πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup,

Την Τετάρτη, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία , Interfax και Itar-Tass, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί στη Ρωσία για να συναντήσει τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς θα επισκεφθεί και το Παρίσι αλλά και το Κίεβο στο προσεχές διάστημα.

«Όλος ο διεθνής παράγοντας έχει πάρει το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης»

Ο κ. Κοτζιάς σε δηλώσεις του μετά το Σύμβούλιο Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες με κύριο θέμα συζήτησης την κατάσταση στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, τόνισε με νόημα πως «όλος ο διεθνής παράγοντας έχει πάρει το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο ίδιος, σημειώσε ότι η Ελλάδα δεν κάνει πίσω «όχι γιατί έχουμε θυμώσει, αλλά γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε να υποφέρει κι άλλο ο ελληνικός λαός». Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα θέλει «να καταλάβουν οι Γερμανοί ότι δεν είναι η νέα Ρώμη, αλλά μια ισχυρή, ενδιαφέρουσα και –ελπίζουμε- φιλική χώρα απέναντι μας» και πρόσθεσε: «Θεωρούμε τη Γερμανία φιλική χώρα αλλά την πολιτική της μη φιλική».

«Πιστεύουμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και ότι υπάρχουν χώρες που έχουν τις ίδιες απόψεις» δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς, Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top