Βενιζέλος: Υποχώρηση με κραυγή επίθεσης η τακτική της κυβέρνησης

«Προτιμώ την υποχώρηση από την εθνική βλάβη» τόνισε

Σε τακτική της κυβέρνησης που είναι «υποχώρηση με κραυγή επίθεσης» αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή.

«Οι προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε πρωθυπουργός ενθουσίασαν πολλούς και είναι λογικό. Πίσω από συγκινησιακό λόγο, φόβος διαπραγματευτικού αδιεξόδου. Για αυτό σιωπές και αοριστίες. Ήταν λόγος εσωτερικής κατανάλωσης που όμως τον εισπράττουν στο εξωτερικό με δικά τους κριτήρια. Αυτή η αντίφαση με ανησυχεί. Δεν θέλω ο δημαγωγικός αυτεγκλωβισμός του πρωθυπουργού να μετατραπεί σε παγίδα για τη χώρα» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Προτιμώ την υποχώρηση από την εθνική βλάβη. Κερδίσατε τις εκλογές μιλώντας για μονομερή κατάργηση χρέους, για σεισάχθεια, διαγραφή ιδιωτικών χρεών, με εφικτή άλλη πολιτική, με ότι δεν έγινε διαπραγμάτευση που έπρεπε να γίνει. Μας κατηγορούσατε για δοσιλογισμό. Κερδίσατε και αρχίσατε επαφές χωρίς επεξεργασμένο σχέδιο, χωρίς να επιδιώξετε συναίνεση, χωρίς εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Ενα παιχνίδι στυλ και γοητείας του πρωθυπουργού και του ΥΠΟΙΚ . Αυτά ανατρέπονται σε λίγες μέρες μόλις αρχίσει η επαφή με τους πραγματικά αρμόδιους. Δεν επιχαίρουμε. Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση κάτι παραπάνω από αυτό που είχαμε διασφαλίσει εμείς» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Χαρακτήρισε επίσης «εύρημα» της κυβέρνησης την έννοια «πρόγραμμα –γέφυρα» και διερωτήθηκε: «Από πού προς πού; Από το μνημόνιο στο μνημόνιο; Από μνημόνιο σε πιστοληπτική γραμμή; Έξω από το μνημόνιο; Σε καθαρή έξοδο όπου μας κατηγορήσατε ότι κακώς κάναμε; Το πρόγραμμα γέφυρα είναι κακό, γιατί μένουμε μετέωροι μέσα στο μνημόνιο χωρίς δάνεια. Παρότι αρνηθήκατε συναίνεση, εμείς έτοιμοι να συμβάλουμε σε εθνική προσπάθεια μέσα από εθνική ομάδα διαπραγ��άτευσης. Δεν υπάρχει όμως χρονος για χάσιμο. Εκεί που είσαι ήμουν και εδώ που είμαι θα έρθεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top