Ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος από Σκουρλέτη

«Πιθανότατα από τέλη του 2015 ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ»

Ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος από Σκουρλέτη
Ανοικτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος άφησε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Δεν είναι καθόλου εξωπραγματικό (σ.σ. ένα ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος). Έχουμε μια ισχυρή πρόσφατη λαϊκή εντολή και εάν επιχειρήσουμε στα όπλα που διαθέτουμε στη φαρέτρα, να χρησιμοποιήσουμε κάποιο από αυτά, είναι κάτι που αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να το πούμε. Θα έλεγα λοιπόν ότι αυτό που θα κάνουμε είναι το πώς πολιτικά θα κινηθούμε, αυτό έχουμε κάνει ξεκάθαρο» τόνισε ο υπουργός Εργασίας στον Βήμα FM.

O κ. Σκουρλέτης σχολίασε και το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη: «Εμείς δεν απειλήσαμε ποτέ την Ευρώπη, ούτε επιλογή μας είναι, ούτε εκτιμάμε ότι οι εταίροι μας θα κάνουν μια τέτοια επιλογή, που θα οδηγήσει σε τέτοιες καταστάσεις».

Όσον αφορά την επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι είναι πιθανό να ισχύσει από τα τέλη του έτους: «Μπορεί να γίνει στα τέλη του 2015. Σήμερα δεν μπορούμε να πούμε ασφαλώς τον συγκεκριμένο σχεδιασμό για το πότε θα γίνει πράξη αυτή η δέσμευση μας. Δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τώρα την ακριβή ημερομηνία, διότι θέλουμε παράλληλα να μπουν σε εφαρμογή μια σειρά άλλα μέτρα, που θα διευκολύνουν τη λειτουργία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που θα αναλάβουν το κόστος υλοποίησης αυτού του μέτρου». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top