Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters: «Κόκκινη γραμμή» για εμάς η αναδιάρθρωση του χρέους

«Ζητάμε συμφωνία-γέφυρα μέχρι την 1η Ιουνίου»

«Οι “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, η μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα και η διαχείριση του ολοένα εντεινόμενου προβλήματος με τα “κόκκινα δάνεια” των τραπεζών» τόνισε ανώτατος Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα δεν θα ζητήσει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος αλλά συμφωνία-γέφυρα μέχρι την 1η Ιουνίου, η οποία «θα περιλαμβάνει την επιστροφή των 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ και των υπόλοιπων κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα».
43re.jpg
Ο ανώτατος αξιωματούχος, που ζήτησε να κρατήσει την ανωνυμία του, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει από την ΕΚΤ να της χορηγηθεί άδεια για αύξηση του ορίου για έκδοση εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου κατά 8 δισ. ευρώ, ώστε η χώρα «να μπορεί να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της τους επόμενες μήνες μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ζητά για το 2015 να πέσει στο 1,5% από 3% που είναι σήμερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top