Γ. Σακελλαρίδης: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο Grexit»

«Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει βρεθεί λύση»

Γ. Σακελλαρίδης: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο Grexit»

​Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ απέκλεισε για μια ακόμα φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας, ούτε εξόδου της χώρας από το ευρώ. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει βρεθεί μία λύση απολύτως εποικοδομητική ώστε στη συνέχεια να έχει το χρόνο να σχεδιάσει με τους εταίρους ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2015-2018», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μπορεί οι δανειστές σε επίπεδο ανακοινώσεων να ακολουθούν σκληρή γραμμή, όμως κάτω από τις γραμμές αφήνουν περιθώρια για διαβούλευση.

Ως απόδειξη για τη στάση αυτή των δανειστών, ο κ. Σακελλαρίδης έφερε την επίσκεψη των κ. Βίζερ και Κοστέλο στην Αθήνα και τις συναντήσεις που είχαν με τους κυρίους Δραγασάκη, Βαρουφάκη, Τσακαλώτο και Σταθάκη, υπογραμμίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για να βρεθεί λύση.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο ελληνικός λαός μίλησε στις εκλογές και πρόσθεσε ότι «οι προγραμματικές δηλώσεις που διάβασε χθες ο πρωθυπουργός ήταν σε πλήρη αντιστοιχία με τις προεκλογικές εξαγγελίες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top