Guardian: Μάχη μέχρι θανάτου Ελλάδας – Γερμανίας

«Η ελληνική λαϊκή διάθεση αγγίζει τα όρια της εθνικής εξέγερσης»

Guardian: Μάχη μέχρι θανάτου Ελλάδας – Γερμανίας

​Για μάχη μέχρις εσχάτων Ελλάδας - Γερμανίας κάνει λόγο σε άρθρο του στον βρετανικό Guardian, ο αρθρογράφος Πολ Μέισον, τονίζοντας ότι είτε η Γερμανία θα οδηγήσει την Ελλάδα στην πτώχευση και εκτός ευρωζώνης, είτε οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα δεχθούν ένα αποτέλεσμα που θα κάμψει την αυστηρή γερμανική νοοτροπία που στηρίζεται σε απαράβατους κανόνες.

«Η στάση του Βερολίνου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει συγκαταβατική, η ελληνική λαϊκή διάθεση αγγίζει τα όρια της εθνικής εξέγερσης, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα υποχωρήσει κάποιος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.

Ο Μέισον χαρακτηρίζει «πραξικόπημα» την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται από τις 11 Μαρτίου ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο, εξαναγκάζοντας τις ελληνικές τράπεζες να εξαρτώνται από τον έκτακτο μηχανισμό στήριξης.

guardian.jpg
Αναφερόμενος μάλιστα στη συνάντηση Βαρουφάκη – Σόιμπλε στο Βερολίνο τονίζει ότι «χρειάστηκαν λιγότερο από πέντε λεπτά για να αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης τους Ναζί».

«Το υποβόσκον μήνυμα που έλαβαν πολλοί Έλληνες ήταν: κάποτε ήσασταν Ναζί, αγωνιστήκαμε και σας νικήσαμε, δεν έχετε κανένα ηθικό δικαίωμα να ωθείτε τη χώρα μας στο χάος. Πρέπει να ήταν δύσκολο για τους Γερμανούς να το ακούσουν - αλλά θα ακούσουν ένα ακόμη σκληρότερο μήνυμα αν οι πολιτικοί τους επιτύχουν να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ», σημειώνει ο Μέισον.

Σχολιάζοντας τέλος τον Έλληνας πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, ο αρθρογράφος του Guardian αναφέρει:

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ακριβώς το είδος του άντρα που θα βρείτε σε γερμανικές επιχειρηματικές συναντήσεις: πολύγλωσσος με ένα ευγενικό χαμόγελο και χωρίς γραβάτα. Αν πάρεις το ελληνικό διαβατήριο του Βαρουφάκη, και τον ντύσεις με ένα πιο επίσημο κουστούμι, θα μπορούσε να είναι ένα κορυφαίος Γερμανός τεχνοκράτης. Ξαφνικά, απέναντι στους Έλληνες οι Γερμανοί πολιτικοί μοιάζουν γερασμένοι...»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top