ΟΛΟ το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της συνάντησης Βαρουφάκη με Βίζερ και Κοστέλο

Κοντά σε συμφωνία, πιθανότατα στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου

ΟΛΟ το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της συνάντησης Βαρουφάκη με Βίζερ και Κοστέλο

​Τελευταία στιγμή αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες, Θ. Αθανασίου το ταξίδι του επικεφαλής του EuroWorking Group Τ. Βίζερ και του επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα, Ντ. Κοστέλο στην Αθήνα και η συνάντηση που είχαν το βράδυ της Κυριακής με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πηγές από την Κομισιόν, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, αν και από την πλευρά Βίζερ και Κοστέλο επισημάνθηκαν δέκα σημεία διαφωνίας, ένα από τα οποία και η εκταμίευση των 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών αν δεν υπάρχει αναγνώριση του προγράμματος.

Όπως διευκρίνισαν οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, τα χρήματά αυτά δεν είναι ελληνικά λεφτά, αλλά είναι δόση, ξεκαθαρίζοντας ότι πάνω σ’ αυτό το θέμα δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.

Από όσα συζητήθηκαν χθες το βράδυ, η αίσθηση είναι ότι οδεύουμε ολοταχώς προς μια συμφωνία, η οποία όμως έχει πάρα πολλή τεχνική δουλειά, μέχρι να σχηματοποιηθεί, κάτι που δεν θα γίνει την Τετάρτη, αλλά κατά πάσα πιθανότητα στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.

Και ο υπουργός Οικονομικών πάντως, Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας το πρωί στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει διάθεση για καμία σύγκρουση.

«Συζήτηση και διαβούλευση, όπως κάνουμε πάντα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top