Νέα στοιχεία για το... κρυφό ραντεβού Βαρουφάκη-Τόμσεν

Τι πρότεινε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ και πως αντέδρασε ο διευθυντής του Ταμείου στην Ευρώπη

Νέα στοιχεία για το... κρυφό ραντεβού Βαρουφάκη-Τόμσεν

Με το σταγονόμετρο μαθαίνουμε λεπτομέρειες της μυστικής συνάντησης του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Εκτός από μια δήλωση του κ.Βαρουφάκη πως η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος και μια διάψευση που ακολούθησε από το Ταμείο, επίσημα δεν έχει υπάρξει άλλη ενημέρωση για το κρυφό ραντεβού των δύο αξιωματούχων στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα κ. Τόμσεν φέρεται… να ξίνισε τα μούτρα του μόλις άκουσε το σχέδιο που του παρουσίασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ.Τόμσεν φέρεται να αντέδρασε αρνητικά όταν άκουσε την πρόταση του Έλληνα υπουργού περί ανταλλαγής ομολόγων, με τον κ.Τόμσεν να απαντά, όπως ακριβώς έκανε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τ.Ράις.

«Υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο για τη διαχείριση του χρέους στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης. Δεν έχει υπάρξει συζήτηση με τις ελληνικές αρχές για αλλαγή σε αυτό το πλαίσιο» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, ξεκαθαρίζοντας έμμεσα ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα που υπάρχει μέχρι το 2016.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top