Στρατούλης: εφαρμόζουμε κανονικά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

«Τα γεφύρια πίσω μας τα έχουμε γκρεμίσει» δήλωσε

Στρατούλης: εφαρμόζουμε κανονικά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει κανονικά το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη δήλωσε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

«Tα γεφύρια πίσω μας τα έχουμε γκρεμίσει. Δεν έχουμε δρόμο επιστροφής. Θα εφαρμόσουμε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της θητείας μας», δήλωσε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ και στον Γ. Αυτιά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Όπως ανέφερε δεν πρόκειται να αλλάξουν τα κριτήρια για το ΕΚΑΣ, ούτε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση που προβλεπόταν να αυξηθούν από 1η του έτους.

Τόνισε ακόμα ότι θα δοθεί κανονικά η 13η σύνταξη για συντάξεις κάτω των 700 ευρώ και ότι επιπλέον θα επανέλθει η σύνταξη των 360 ευρώ για άπορους υπερήλικες.

Για τα Ταμεία αυτοαπασχολούμενων, ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι θα αποποινικοποιηθεί η μη καταβολή εισφορών και ότι θα αλλάξει το όριο οφειλών για την απονομή σύνταξης, ενώ παράλληλα θα παραταθεί το καθεστώς των 50 ενσήμων για να έχει κάποιος βιβλιάριο Υγείας.

Ανέφερε επίσης ότι θα διορθωθεί η σημερινή ρύθμιση για την υποχρέωση των ανέργων να συγκεντρώσουν 100 ένσημα κατά τα τελευταία δυο χρόνια πριν λάβουν σύνταξη.

Ο κ. Στρατούλης ανακοίνωσε ακόμα ότι θα επαναπροσληφθούν οι 170 υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν από τα ασφαλιστικά Ταμεία λόγω διαθεσιμότητας, προκειμένου να καλυφθούν κενά στη στελέχωση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΙΚΑ έχουν απομείνει μόνο 18 ελεγκτές για την ανασφάλιστη εργασία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top