Αναστασιάδης: Δεν χρειάζομαι υποδείξεις για τη στάση μας έναντι της Ελλάδας

Διαβεβαίωση ότι η Κύπρος θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας στην Ευρώπη

Αναστασιάδης: Δεν χρειάζομαι υποδείξεις για τη στάση μας έναντι της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε σήμερα πως δεν χρειάζεται να του πουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τι να πράξει, σε ό,τι αφορά τη στάση της Λευκωσίας έναντι των Ελληνικών θέσεων, στο Eurogroup της Τετάρτης. Ανέφερε ακόμη ότι είναι ευπρόσδεκτες οι συμβουλές και οι εισηγήσεις αλλά πρόσθεσε ότι με τον Έλληνα πρωθυπουργό είχε εκτεταμένες συνομιλίες και κατέληξαν σε κοινές θέσεις σε όλα τα θέματα που έχου�� συζητήσει.

Η Κύπρος θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας σε συζητήσεις που θα γίνουν σε Ευρωπαϊκά όργανα, είχαν δηλώσει τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι κατά τη συζήτηση του θέματος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τονίσει την ανάγκη η Ευρώπη να στραφεί σε πολιτικές ανάπτυξης. Στη θέση αυτή υπήρξε συναντίληψη κατά τις επαφές του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο, είπε ο εκπρόσωπος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι συναντίληψη υπήρξε και στο ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να προχωρήσει με το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι αυτό που ζητά η Αθήνα είναι να της δοθεί χρόνος να το εφαρμόσει. Και ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε από την πλευρά του ότι στο Eurogroup της Τετάρτης θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top