Σχέδιο σε δύο φάσεις, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο, από τον Α.Τσίπρα

Ποια μέτρα ανακοινωνει η κυβέρνηση για συνταξιουχους και ευάλωτες ομάδες

Σχέδιο σε δύο φάσεις ανέφερε ότι θα εφαρμόσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει αυτούσιο στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. ό,τι ειπωθεί στη Βουλή.

«Θα μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας» τόνισε ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους υπουργούς του.

Στο ίδιο πνεύμα δήλωναν για το συγκεκριμένο ζήτημα κυβερνητικές πηγές: «Ο πρωθυπουργός μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και λέει ακριβώς τα ίδια είτε από το βήμα της Συνόδου Κορυφής, είτε μέσα από τη Βουλή. Επομένως, όσα θα ακούσουμε αύριο στη Βουλή θα είναι αυτά που θα ειπωθούν και στη Σύνοδο Κορυφής. Δεν θα υπάρξει διγλωσσία».

Στους υπουργούς δόθηκαν κατευθύνσεις για τα υπουργεία τους, με στόχο τις περικοπές στις σπατάλες αλλά και τις μεταρρυθμίσεις, ειδικά σε σχέση με φορολογία, διαφθορά, δημόσια διοίκηση.

Ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί είναι πλήρως κοστολογημένο και θα έχει δύο άξονες: Έναν μεσοπρόθεσμο 6 μηνών, μέχρι το τέλος Ιουνίου (μέχρι το τέλος του προγράμματος -γέφυρα που ζητά η κυβέρνηση από τους εταίρους, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης) και ένα δεύτερο εθνικό σχέδιο με ορίζοντα περίπου 3,5 χρόνων.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνεύει επίσης ότι «η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνησης της οικονομίας και ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για ένα δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της διαπλοκής και τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης».

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση κατά τις προγραμματικές της δηλώσεις η επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους με συντάξεις κάτω από 700 ευρώ, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αντικατάστασή του από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, η μείωση στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και η δωρεάν μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top