Μαραθώνια η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Σε εξέλιξη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει προγραμματικών και Eurogroup

Μαραθώνια η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου

Πριν από λίγο ολοκληρωθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, το οποίο απασχόλησε από τις 3 μμ η προετοιμασία της κυβέρνησης για τις προγραμματικές δηλώσεις αλλά και για το Eurogroup. Χαρακτηριστικό είναι ότι η συνεδρίαση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό το αργότερο στις 5 μμ. ώστε να ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ξεκίνησε τελικά λίγο μετά τις 7 μμ.

Στις σημερινές συνεδριάσεις το θέμα συζήτησης είναι η στάση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου και στην Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου.

Κατά τις προγραμματικές δηλώσεις η κυβέρνηση, αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά το κυβερνητικό της πρόγραμμα, αλλά και τους άξονες των θέσεών της για την συμφωνία-γέφυρα που προτείνει στους δανειστές.

Η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί σταθερές τις θέσεις της και τον σχεδιασμό της στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τονίζοντας ότι αρχικός στόχος είναι η συμφωνία σε ένα πρόγραμμα-γέφυρα που θα διασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου μέχρι τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους και στη συνέχεια θα κατατεθούν οι οριστικές ελληνικές προτάσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα θεωρεί ότι για να φτάσουμε σε επιτυχές αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές, θα πρέπει να δοθεί χρόνος στη διαπραγμάτευση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top