Με διπλό μήνυμα οι προγραμματικές - τι θα εξαγγείλει ο Τσίπρας

Τα βλέμματα στη Βουλή ενώ εντείνονται οι πιέσεις και στενεύουν τα περιθώρια

Στο εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό, θα απευθυνθεί αύριο το απόγευμα από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, την ώρα που εντείνονται οι πιέσεις για συμφωνία με τους πιστωτές και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ο πρωθυπουργός θα στείλει σήμα προς την Ε.Ε. και τους δανειστές για συνεννόηση, ζητώντας χρόνο και συμφωνία για «πρόγραμμα - γέφυρα», κάτι που ��ι εταίροι μας έχουν ήδη απορρίψει. Παράλληλα, θα δεσμευτεί ότι στο μεσοδιάστημα θα καταθέσει ένα ολοκληρωμένο και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα με τα δημοσιονομικά μέτρα της επόμενης τετραετίας, με βάση τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει βασικές τομές που έχουν σχέση και με το φορολογικό σύστημα, τους φοροελεγκτικούς και φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς.

Πάντως, όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν κάνουμε δάνεια – γέφυρες», ενώ τόνισε πως η Ελλάδα έχει προθεσμία μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου για να υποβάλει αίτηση για παράταση του προγράμματος, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να τη στηρίζει οικονομικά.

Οι προγραμματικές δηλώσεις, που αρχιζουν αύριο στις 18:00 και θα κορυφωθούν με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ξαναγράφονται με… τροποποιήσεις και για τον λόγο αυτό συνεδριάζει σήμερα στις 15:00 υπό τον Αλέξη Τσίπρα το κυβερνητικό συμβούλιο.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ακουστεί από το βήμα της Βουλής, με την επισήμανση για υλοποίησή του μέχρι το τέλος της τετραετίας. Μεταξύ άλλων, οι υπουργοί αναμένεται να εξαγγείλουν μέτρα για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τ��ν μη εφαρμογή διατάξεων για μείωση συντάξεων, την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με νέο φόρο στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, τη δημιουργία 300.000 θέσεων απασχόλησης, «ψαλίδι» σε δαπάνες των υπουργείων και την επαναφορά της 13ης σύνταξης για όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top