Διαψεύδει ο Σταθάκης δηλώσεις για πρόβλημα ρευστότητας τον Μάρτιο

Τι αναφέρει σε μήνυμά του για το σχετικό δημοσίευμα

Μέσω Twitter διαψεύδει ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, Γιώργος Σταθάκης, ότι δήλωσε σε συνέντευξή του πως η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα ρευστότητας τον Μάρτιο, αλλά και ότι θα χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ αν δεν «μαλακώσουν» οι Ευρωπαίοι εταίροι.

«Στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal σε καμία περίπτωση δεν μίλησα για πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει το ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι προγραμματικές δηλώσεις που θα παρουσιάσουμε στη Βουλή περιγράφουν το σχέδιο που θα αυξήσει τα φο��ολογικά έσοδα, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες ταμειακές ροές. Δεν θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι το καλοκαίρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας», έγραψε ο υπουργός.

touit.jpg

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναπαρήχθη και στο ελληνικό Ίντερνετ, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε πως τα φορολογικά έσοδα μειώθηκαν 7%, ή σχεδόν 1,5 δις. ευρώ το Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και, πιθανόν, το ίδιο έγινε και τον Ιανουάριο. «Θα έχουμε πρόβλημα ρευστότητας τον Μάρτιο εάν δεν βελτιωθούν οι φόροι», είπε ο υπουργός (σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα) και συνέχισε: «εάν η Γερμανία και οι άλλες κυβερν��σεις της Ευρωζώνης δεν μαλακώσουν τη θέση τους σχετικά με την παροχή χρηματοδότησης - γέφυρα, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top