Ο Μαριάς ζητά απ'την ΕΚΤ να πάρει πίσω την απόφαση της για τα ελληνικά ομόλογα

"Είναι παράνομη και εκβιαστική. Πρέπει να μας αποζημιώσετε"

Ο Μαριάς ζητά απ

Την ανάκληση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την εξαίρεση των ελληνικών ομολόγων από το ευρωσύστημα ζητά με ερώτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια της ΕΚΤ «παράνομη, καταχρηστική και εκβιαστική».

Όπως σημειώνει όμως ο κ. Μαριάς στην ερώτησή του, η απόφαση της ΕΚΤ παραβιάζει τις κείμενες διατάξεις του πρωτογενούς και δευτερογενούς δικαίου της Ε.Ε. καθώς λήφθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους, προκειμένου να εξαναγκάσει την Ελλάδα να ακολουθήσει τις εντολές της τρόικας και των δανειστών.

Σύμφωνα με τον Έλληνα ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε, γιατί θεωρήθηκε ότι δεν θα κλείσει επιτυχώς η αξιολόγηση του Ελληνικού Προγράμματος.

Μάλιστα ο κ.Μαριάς θέτει ζήτημα αποζημίωσης της Ελλάδας και όσων ζημιώθηκαν από τη συγκεκριμένη απόφαση, γιατί όπως εξηγεί η ανακοίνωση της ΕΚΤ οδήγησε σε κατάρρευση του Ελληνικού χρηματιστηρίου και σε τεράστια οικονομική ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ οι ζημιές διαχέονται ήδη στην ελληνική οικονομία πλήττοντας μικρομετόχους, δανειολήπτες, καταθέτες και επιχειρήσεις.

Ο ευρωβουλευτής ρωτά μάλιστα την ΕΚΤ ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να αποζημιώσει όσους ζημιώθηκαν ή θα ζημιωθούν λόγω της παραπάνω απόφασής της. Επίσης, ζητεί να ενημερωθεί επισήμως από το Διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι εάν και ποια - μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ καταψήφισαν την εν λόγω απόφαση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top