Μοσκοβισί: μόνο η παράταση του προγράμματος υπάρχει ως επιλογή για την Ελλάδα

Και αυτή υπό προϋποθέσεις…

Τα κύρια σημεία των απαιτήσεων από την Ελλάδα διαμηνύουν πηγές τ��υ αρμόδιου Επιτρόπου Οικονομικών Μοσκοβισί, σύμφωνα με «διαρροές», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα.

Οι πηγές του Επιτρόπου υποστηρίζουν συγκεκριμένα ότι:

-Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος για την Ελλάδα από την παράταση εφαρμογής του υφιστάμενου προγράμματος κατά μερικούς μήνες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

-Μέχρι η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει άλλα μέτρα από αυτά που περιλαμβάνονταν στο e-mail Χαρδούβελη (και τα οποία είχαν συζητηθεί στο Παρίσι) μπορεί η Κομισιόν να δεχθεί πολλές μεταβολές όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική και τα διαρθρωτικά, δεν θα γίνει όμως απολύτως καμία συζήτηση για το χρέος, το «κούρεμά του» ή οποιαδήποτε άλλη λύση συνεπάγεται απώλειες κεφαλαίων από πλευράς φορολογουμένων άλλων κρατών. Η συζήτηση αυτή παραπέμπεται στο μέλλον.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο Ντάισελμπλουμ διαμηνύει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για δάνεια-«γέφυρες» και ότι το μόνο που συζητά είναι η παράταση, υπό την προϋπόθεση να γίνουν αποδεκτοί οι όροι του προγράμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top