Βολές του Υφυπουργού Άμυνας Ν. Τόσκα κατά της Γερμανίας

Και «βόμβα» για 62,5 εκ. ευρώ προμήθειες σε εξοπλισμούς από τη Γερμανία

Βολές του Υφυπουργού Άμυνας Ν. Τόσκα κατά της Γερμανίας

Βολές κατά της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, για τις δηλώσεις της με τις οποίες υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρν��ση ρισκάρει την παραμονή της χώρας στο ΝΑΤΟ με τη φιλορωσική της στάση, διατύπωσε ο Έλληνας υφυπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Οι δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού άμυνας σχετικά με τη διακινδύνευση της θέσης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ εάν προσεγγίσει περισσότερο τη Ρωσία αποτελούν ασυνήθιστα ωμή παρέμβαση επιδιώξεων άσκησης γερμανικής κυριαρχίας στην τρέχουσα συγκυρία των οικονομικών διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο κ. Τόσκας.

Όπως επίσης υποστήριξε οι δηλώσεις αυτές δείχνουν και “το πόσο στριμωγμένη είναι αυτή τη στιγμή η γερμανική εξωτερική πολιτική που φαίνεται ότι, για πρώτη ίσως φορά, χάνει έδαφος και δεν την εμπιστεύονται πλέον ως ηγεμονική δύναμη οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει αντιδράσεις και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού”.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η πολιτική μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ερευνούν τις μέρες αυτές δικαστικό έγγραφο που αφορά μίζες 62 εκατομμυρίων ευρώ από εξοπλιστικά προγράμματα γερμανικών εταιρειών, με άμεσα εμπλεκόμενους 12 Γερμανούς και αριθμό Ελλήνων.

«Πολλών σκανδάλων οι αιτίες είναι εισαγόμενες, με ένα μεγάλο μέρος προερχόμενο από τη Γερμανία. Όποιος λάδωνε έξω σε άλλα θέματα, από μετρό μέχρι οτιδήποτε, ο ίδιος λάδωνε και εντός των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουμε ένα σχετικό έγγραφο αυτές τις μέρες και ψάχνουμε να δούμε τί γίνεται με 62 εκατομμύρια που δόθηκαν από εδώ και από εκεί στο χώρο της άμυνας. Επομένως, εδώ θα πρέπει να γίνουν ριζοσπαστικές τομές σε όλη τη διαδικασία προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε ο υφυπουργός.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top