Μπαλτάκος:Βάρεσε προσοχή στον Τσίπρα και στον … ανακριτή για το ΒΙΝΤΕΟ Κασιδιάρη

Τι κατέθεσε ο πρώην γγ της κυβέρνησης ΝΔ

Μπαλτάκος:Βάρεσε προσοχή στον Τσίπρα και στον … ανακριτή για το ΒΙΝΤΕΟ Κασιδιάρη

Αφού «βάρεσε προσοχή» στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης της Ν.Δ. Τάκης Μπαλτάκος πήγε στον ανακριτή Κωνσταντίνο Σαριώτη και κατέθεσε για την υπόθεση της καταγραφής διαλόγου του σε ΒΙΝΤΕΟ με τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ.Μπατλτάκος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του όταν δημοσιοποιήθηκε το επιμαχο βίντεο, φέρεται να αρκέστηκε να επαναλάβει όσα είπε στην πρώτη του κατάθεση στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία άσκησε δίωξη στον Ηλία Κασιδιάρη για παραβίαση του απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας και χρήση της παράνομης αποτύπωσης της σε βαθμό κακουργήματος.

Επανέλαβε δηλαδή, πως δεν γνώριζε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε τη συνομιλία τους.

Εντός των επόμενων ημερών θα κληθεί σε απολογία και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Υπενθυμίζουμε ότι η δικογραφία άνοιξε μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής με τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο, κατά την οποία ο δεύτερος αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις δυο υπουργών (Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης) στη Δικαιοσύνη για την εκκρεμή δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Πέρα από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας που κατατέθηκε στη Βουλή, το φως της δημοσιότητας είδε και το επίμαχο βίντεο με πρωταγωνιστή τον Τάκη Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή. Μάλιστα το γεγονός οτι το επίμαχο βίντ��ο χρησιμοποιήθηκε από το βουλευτή της ΧΑ ως μέσο απόδειξης σε διαδικασία που στρέφεται σε βάρος του, εμπόδισε και τη σύλληψη του, καθώς σε άλλη περίπτωση το αδίκημα θα ήταν αυτόφωρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top