ΧΑΜΟΣ: «Ο Βαρουφάκης δεν υπογράφει το πρόγραμμα»-Ντάισεμπλουμ:ΟΧΙ σε συμφωνία-γέφυρα

Έξαλλοι στο Μαξίμου με δήθεν κύκλους του ΥΠΟΙΚ

​Την αντίδραση του Μαξίμου προκάλεσαν διαρροές από πηγές προσκείμενες στον υπουργό Οικονομικών, αλλά και μια δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου στο Reuters πως «ο κ.Βαρουφάκης θα επιμένει μέχρι τέλους. Δεν θα υπογράψει το πρόγραμμα, διότι θα πέσει η Κυβέρνηση. Θα υποστούμε όποιες συνέπειες και εκείνοι αντιστοίχως».

Πηγές του Μαξίμου διαψεύδουν τις πληρ��φορίες που διακινούνται από "δήθεν" κύκλους του ΥΠΟΙΚ. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Πληροφορίες που διακινούνται από δήθεν κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν».

Ντάισεμπλουμ: Δεν κάνουμε συμφωνία-γέφυρα

«Η Ελλάδα είναι σε ένα πρόγραμμα μέχρι το τέλος του μήνα. Το πρώτο ερώτημα είναι εάν αυτό το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί ή θα παραταθεί», τόνισε σε δημοσιογράφους από τη Χάγη ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ.Ντάισεμπλουμ, επισημαίνοντας ότι «δεν κάνουμε συμφωνίες για δάνεια-γέφυρα».

«Για να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε αυτό το ερώτημα, θέλουμε πρώτα να ξέρουμε από την ελληνική κυβέρνηση, τι πραγ��ατικά θέλει. Για αυτόν τον λόγο έχουμε μια συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη», τόνισε.

«Δεν περιμένω άμεσα συμπεράσματα. Θα είναι ένα πρώτο βήμα στο πώς θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Υποθέτω ότι πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι εάν η Ελλάδα θέλει να παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα, «ίσως να μπορέσουμε να μιλήσουμε για αυτό».

Άσχημο κλίμα στο Euro Working Group

Εν τω μεταξύ, όπως αναλυτικά γράψαμε χθες στο star.gr, στο Euro Working Group της Πέμπτης οι πιέσεις ήταν έντονες. Ζητήθηκε παράταση και υπογ��αφή του υφιστάμενου προγράμματος στο επόμενο Eurogroup (έκτακτη συνάντηση 11ης Φεβρουαρίου), με επίσημη επικύρωση στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να εκφέρουν άποψη και για την απόφαση της ΕΚΤ, προτείνοντας να διακοπεί ακόμη και ο έκτακτος μηχανισμός ρευστότητας για την Ελλάδα, ώστε να πιεστεί και να συμφωνήσει νωρίτερα.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση ήταν απομονωμένη στην πρώτη συνάντηση των αξιωματούχων της ευρωζώνης αλλά θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει τα σχέδιά της στο έκτακτο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας, αποκάλυψε Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top