Χουντής: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς

«Η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ έχει εισβάλλει σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρουμ»

Χουντής: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς
«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη λαϊκή εντολή που πήραμε, να φέρουμε σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο» δήλωσε ο Νίκος Χουντής μιλώντας στο «Κόκκινο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων χαρακτήρισε «αναμενόμενες» τις δηλώσεις του Σόιμπλε, ενώ αποτίμησε θετικά τις επαφές και τις συνομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη στο εξωτερικό, εκτιμώντας ότι «η ατζέντα που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισβάλλει σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρουμ».

Ο ίδιος, κατηγόρησε για εκβιασμό τον Μάριο Ντράγκι: «Αρκετές κινήσεις, όπως του κ. Ντράγκι, έχουν έναν εκβιαστικό χαρακτήρα και θέλουν να οξύνουν τον εκβιασμό που βλέπαμε προεκλογικά. Όμως υπάρχει η εξής διαφορά: ότι εμείς πρέπει να σεβαστούμε τη λαϊκή εντολή και τη δημοκρατία κι αυτό κανείς δεν μπορεί να το παρακάμψει και επίσης να πούμε ότι υπάρχουν κανόνες στην ΕΕ. Γιατί έσπευσε ο κ. Ντράγκι να πάρει αυτή την απόφαση για τα ομόλογα πριν από τη λήξη της προθεσμίας; Για να το προσθέσει στο Eurogroup».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις δεσμεύσεις του και την διαπραγματευτική στάση του, θέλει να υπενθυμίσει τις ευθύνες όλων απέναντι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα» κατέληξε ο κ. Χουντής, ο οποίος επικρότησε την κίνηση του Γιάνη Βαρουφάκη να θέσει στον Σόιμπλε το ζήτημα της εξάπλωσης φαινομένων ναζισμού στην Ευρώπη. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top