Τσίπρας σε υπουργούς: Κόψτε σπατάλες και δηλώσεις!

Θετικά αποτιμά ο πρωθυπουργός τα αποτελέσματα των επισκέψεών του στο εξωτερικό

Τσίπρας σε υπουργούς: Κόψτε σπατάλες και δηλώσεις!
Τα αποτελέσματα των επισκέψεων του πρωθυπουργού στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η προετοιμασία για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που θα αρχίσουν την Κυριακή και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη με την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας αποτίμησε ως θετικά τα αποτελέσματα των επισκέψεών του σε Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Κύπρο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται ελληνικά ομόλογα, εκτιμώντας ότι πρόκειται για κίνηση πολιτικής πίεσης από την ΕΚΤ.

«Κόψτε σπατάλες και δηλώσεις!»

Αναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κάθε υπουργός έκανε εισήγηση για το χαρτοφυλάκιό του. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον καθένα να τον ενημερώσει ποιες «σπατάλες» θα σταματήσουν και ποιες οικονομίες θα γίνουν σε κάθε υπουργείο.

Παράλληλα, έγιναν συστάσεις προκειμένου να αποφεύγονται οι πολλές δηλώσεις αλλά και συζήτηση για το πώς θα αποτυπωθεί στις προγραμματικές δηλώσεις το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου τις επόμενες μέρες, πιθανότατα την Κυριακή. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top