Έκτακτο τηλεφώνημα Μέρκελ στην Λαγκάρντ για την Ελλάδα

Τι αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Star στη Νέα Υόρκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Έκτακτο τηλεφώνημα Μέρκελ στην Λαγκάρντ για την Ελλάδα

Στην γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τηλεφώνησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα.

Όπως αποκάλυψε ο ανταποκριτής του Star Channel στη Νέα Υόρκη Δ.Σουλτογιάννης, οι δυο κυρίες συζήτησαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα, με την Γερμανίδα Καγκελάριο να εκφράζει την επιθυμία της το ελληνικό πρόγραμμα να φτάσει μέχρι τέλους, δηλαδή τον Μάρτιο του 2016.

Όπως αναλυτικά γράψαμε και χθες στο star.gr, η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ επιθυμεί την παραμονή του ΔΝΤ στο Ελληνικό Πρόγραμμα και γνωστοποίησε ήδη την θέση της στην γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ. Ως γνωστόν, η κα Μέρκελ είχε καθορίσει και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, την άνοιξη του 2010, όταν επέμενε και στο τέλος το επέβαλε, με τη δικαιολογία ότι η Ευρώπη δεν έχει την εμπειρία σε τεχνικό επίπεδο να ασχοληθεί με τις οικονομικές καταρρεύσεις χωρών.

Παράλληλα, χθες ο Λευκός Οίκος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της και με το Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ελληνικό ζήτημα, αλλά και το «φλέρτ» Ελλάδας-Μόσχας, που έχει προκαλέσει δυσφορία στον Λευκό Οίκο, αναμένεται να συζητηθούν και κατά τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Μπάρακ Ομπάμα στις ΗΠΑ, την ερχόμενη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης συνάντησε στο Βερολίνο τον Γερμανό ομόλογο του Β.Σόιμπλε με τον οποίο συμφώνησαν και δημόσια ότι διαφωνούν, ενώ είδε και τον Γερμανό Αντικαγκελάριο Ζ.Γκάμπριελ, ο οποίος προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι την αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top