Τα καλά και τα κακά νέα από το Βερολίνο

Τι δέχεται και τι δεν συζητά καν η γερμανική κυβέρνηση

Τα καλά και τα κακά νέα από το Βερολίνο

Τα «καλά και κακά νέα» για την ελληνική κυβέρνηση από το Βερολίνο ανέλυσε ο απεσταλμένος του Star στη γερμανική πρωτεύουσα Τ. Τέλλογλου, όπως φαίνεται να διαμορφώνεται η κατάσταση μετά τη σημερινή συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκημε τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε.

«Το καλό νέο είναι ότι το κλείσιμο της προηγούμενης αξιολόγησης θα γίνει μόνο τυπικά», δηλαδή όχι επί της ουσίας, ανέφερε ο Τ. Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star που παρουσιάζει η Μάρα Ζαχαρέα, με σχολιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Επόμενη καλή είδηση για την κυβέρνηση είναι ότι θα επισκεφθεί την Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Α. Γκουρία, προκειμένου να προσφέρει τη βοήθειά του στην ελληνική κυβέρνησης για την υπέρβαση της δημοσιονομικής κρίσης.

Η «κακή είδηση» όμως, όπως ανέφερε ο Τ. Τέλλογλου, είναι ότι δεν έχει άλλο χρόνο η κυβέρνηση για να συνεχίσει τον σχεδιασμό της και τις διαπραγματεύσεις. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορία της τελευταίας στιγμής από την ΕΕ, είναι πιθανό να προλάβει η ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα δικό της οδικό χάρτη την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά με το εάν έχει εγκλωβιστεί η κυβέρνηση, όπως παρατήρησε ο Ν. Χατζηνικολάου, στην καταδίκη του προηγούμενου μνημονίου και στην άρνηση αποδοχής της παράτασής του για δύο μήνες, ο Τ. Τέλλογλου επισήμανε ότι το Βερολίνο δεν είναι μεν κατά της κατάργησης της τρόικας, υπενθυμίζοντας ότι είχε συμφωνήσει σε αυτό με την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά υποστηρίζει ότι η αλλαγή πρέπει να γίνει τον Απρίλιο, καθώς δεν μπορεί ένας μηχανισμός και να επιτηρεί και να αγοράζει ομόλογα.

Δεν συμφωνεί όμως το Βερολίνο και εμφανίζεται να μην το συζητά καν, θεωρώντας το ζήτημα που βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματος, την διακοπή της εμπλοκής σε αυτό του ΔΝΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top