Πρωτοφανής επίθεση ΠΑΣΟΚ στον Σαμαρά με άρωμα... Γκερέκου

Ενοχλημένοι από αναφορές του πρώην πρωθυπουργού στην ομιλία της ΚΟ της ΝΔ

​Την έντονη ενόχληση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι αναφορές του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ότι τον Ιούνιο του 2012 παρέλαβε χάος και παρέδωσε χώρα και πως στόχος του κόμματος πρέπει να είναι η διατήρηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν Ν.Δ.

Η Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζει στη ΝΔ πως μετείχε στην τότε κυβέρνηση από το Νοέμβριο του 2011 και πως «μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής είχε προχωρήσει κατά το 80% των στόχων - δημοσιονομικών και διαρθρωτικών».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα συμπληρώθηκε το υπόλοιπο, αλλά με μια κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα υπήρχε και δεν θα λειτουργούσε χωρίς τη συμμετοχή και τον κόπο του ΠΑΣΟΚ».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι ο κ. Σαμαράς οφείλει να θυμάται ότι «η αντιμνημονιακή φάση της Ν.Δ. και η σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ακραίες δυνάμεις έως τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για αυτό που έγινε τελικά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου».

Όπως τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, «η ΝΔ... δεν υπέστη την εκλογική βλάβη που υπέστη το ΠΑΣΟΚ, κι αυτό συνέβη σε μεγάλο βαθμό, γιατί το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε με συνέπεια το δρόμο της ευθύνης, χωρίς στροφές 180 μοιρών, χωρίς εκφοβισμούς και χωρίς την τεχνητή υποστήριξη του εκλογικού συστήματος και του μπόνους των 50 εδρών».

Το ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει τ��ν επίθεσή του στον κ.Σαμαρά, λέγοντας πως αν έχει ως βασικό στόχο να κρατήσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΝΔ, «δεν έχει παρά να αξιοποιήσει την... κ.Γκερέκου και να αναδείξει το ηθικό και πολιτικό υπόβαθρο της συνεργασίας τους».

«Κάθε μέρα που περνάει η ΝΔ απλώς αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβε τίποτα από τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top