Η ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου που έφερε τον Σόιμπλε σε δύσκολη θέση…

Η αντίδραση όταν τον ρώτησαν για τη διαφθορά και τo σκάνδαλο της Siemens

Η ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου που έφερε τον Σόιμπλε σε δύσκολη θέση…
Σε δύσκολη θέση ήρθε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ρωτήθηκε για την... διαφθορά και το σκάνδαλο Siemens

Συγκεκριμένα, o δημοσιογράφος του Mega και της Εφημερίδας των συντακτών, Παντελής Βαλασόπουλος, απηύθυνε ερώτηση στους δύο υπουργούς για τη διαφθορά, κάνοντας ειδική αναφορά στο σκάνδαλο της Siemens στην Ελλάδα αλλά και στη διαφυγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία.

Μετά την ερώτηση, επικράτησε εκκωφαντική σιωπή καθώς ο αιφνιδιασμένος Σόιμπλε ζήτησε με ένα νεύμα από τον Γιάνη Βαρουφάκη να απαντήσει αυτός, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να του δείχνει επίσης με νεύμα ότι προηγείται εκείνος!

Ο Σόιμπλε απέφυγε οιαδήποτε αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα, και σημείωσε πως δεν αναφέρεται συχνά στη διαφθορά για να μην αναφερθεί αρνητικά για άλλες χώρες.

«Ως ΥΠΟΙΚ γνωρίζω ότι και στη Γερμανία υπάρχει φοροδιαφυγή και την καταπολεμούμε» πρόσθεσε με σοβαρό ύφος ο Σόιμπλε, ο οποίος θύμισε μια φράση του Γκαίτε ότι «ο καθένας πρέπει να καθαρίζει και να τακτοποιεί τα του οίκου του».

Παίρνοντας το λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, συμφώνησε με τη φράση που χρησιμοποίησε ο Σόιμπλε και στη συνέχεια έφερε για παράδειγμα το πρόβλημα με ενδοομιλικές συναλλαγές που υπάρχει στην χώρα μας και το οποίο «δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της η Ελλάδα».

Ωστόσο, υπογράμμισε πως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαφθορά είναι διασυνοριακή και «στο πλαίσιο της συνεργασίας στην ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν να φροντίζουν όλοι για την πάταξη της ώστε να κοιτάξουμε στα μάτια τους πολίτες της ευρωζώνης και να πούμε ότι σε αυτά τα εγκλήματα δεν υπάρχει ασυλία». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top