Πως είδαν τα ξένα ΜΜΕ την συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε

Διαβάστε το ρεπορτάζ

Πως είδαν τα ξένα ΜΜΕ την συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε

Η συνάντηση και η κοινή συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογο του B.Σόιμπλε είναι ανάμεσα στις πρώτες ειδήσεις των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης. Πολλά ξένα μέσα κάλυψαν live τις δηλώσεις των δύο υπουργών, ενώ η κινητικότητα από σχόλια, ειδήσεις και παρατηρήσεις στα social media ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

-Το Bloomberg αναφέρει ότι οι κκ Βαρουφάκης και Σόιμπλε συμφώνησαν ότι διαφωνούν, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στη χθεσινοβραδινή «βόμβα» της ΕΚΤ σχετικά με την απόφασή της για τα ελληνικά ομόλογα, αναφέροντας πως «η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε αφού η Ελλάδα έχασε την αρτηρία χρηματοδότησης, όταν η ΕΚΤ περιόρισε τα δάνεια στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα». Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, η επόμενη κίνηση είναι στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία με την υπόσχεση ότι θα αντιστρέψει την πενταετή λιτότητα.

-Στο ίδιο μήκος και η γαλλική εφημερίδα Liberation, όπου σχολιάζει κυρίως την διαφωνία των Βαρουφάκη-Σόιμπλε.

-Οι προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης δημιουργούν σκεπτικισμό στον Β.Σόιμπλε ,επισημαίνει η εφημερίδα "Le Figaro". Όπως τονίζουν ο Γερμανός υπουργός δεν μπορεί να κρύψει τον προβληματισμό του για ορισμένα μέτρα που ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας .

- «Ο Σόιμπλε κόβει την Ελλάδα: Μέτρα Τσίπρα προς λάθος κατεύθυνση». Με αυτόν τον τίτλο η Ιταλική "Il Sole 24 Ore" επισημαίνει το αμήχανο κλίμα που διαμορφώθηκε στη συνάντηση ανάμεσα σε Βαρουφάκη-Σόιμπλε. Όπως αναφέρει η Ιταλική εφημερίδα, ο Σόιμπλε εξήγησε ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τους τρεις θεσμούς με τους οποίους αντιμετώπισε το πρόγραμμα, δηλαδή την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το ΔΝΤ, συμπληρώνοντας ότι κάποια μέτρα που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση «δεν οδεύουν προς την σωστή κατεύθυνση».

-Η ιταλική Corriere della Sera τιτλοφορεί το πρώτο σχόλιό της για τις δηλώσεις των δύο ανδρών: «Σόιμπλε - Βαρουφάκης: Οι διαφορές παραμένουν».
Άσχημα εξελίχθηκε η συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη», σχολιάζει, από την πλευρά της, η ιταλική La Repubblica.

-Στην επιμονή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε στη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί με την τρόικα εστιάζει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

-Στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας «Οι προεκλογικές υποσχέσεις που υλοποιούνται σε βάρος τρίτων δεν είναι ρεαλιστικές» δίνει έμφαση η ισπανική εφημερίδα El País.

-Στις αντίθετες απόψεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη στέκεται και το πρακτορείο Associated Press, προσθέτοντας ότι ο Γερμανός υπουργός αντιμετώπισε με σκεπτικισμό τις προτάσεις του Έλληνα ομολόγου του για μια νέα προσέγγιση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους

-Για κάλεσμα του κ. Βαρουφάκη προς τη Γερμανία να μην ταπεινώσει την Ελλάδα λόγω των χρεών της έκανε λόγο νωρίτερα το βρετανικό BBC. Το βρετανικό δίκτυο αναφέρθηκε επίσης στη σύγκριση της Ελλάδας με τη Γερμανία του Μεσοπολέμου από πλευράς του κ. Βαρουφάκη.

-Τέλος, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, οι δηλώσεις των δύο υπουργών αλληλοαναιρούνται, τονίζοντας πως οι δύο άνδρες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν «ούτε στο γεγονός ότι διαφωνούν». Το Reuters, εστιάζει στην δήλωση του κ. Βαρουφάκη περί ανάγκης προγράμματος – «γέφυρας» για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top