Γ. Σακελλαρίδης: «Η ελληνική δημοκρατία ούτε εκβιάζει, αλλά ούτε και εκβιάζεται»

«Περιμένουμε καλή διάθεση και όχι πιστόλι στον κρόταφο»

Γ. Σακελλαρίδης: «Η ελληνική δημοκρατία ούτε εκβιάζει, αλλά ούτε και εκβιάζεται»

​Λίγες ώρες μετά από την βόμβα που έριξε ο Μάριο Ν��ράγκι για μη αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρα και την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι η Αθήνα προσφεύγει με καλή διάθεση στο διάλογο, ζητά χρόνο και δεν πρόκειται να δεχθεί το πιστόλι στον κρόταφο.

Aναφερόμενος στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε, ο κ. Σακελλαρίδης, δήλωσε εμφατικά ότι η πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης είναι εκπεφρασμένη.

«Η πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης είναι εκπεφρασμένη. Υπάρχει ένα κοινό έδαφος αυτή τη στιγμή, πάνω στο οποίο πατά η Αθήνα και ο κ. Σόιμπλε το γνωρίζει αυτό, όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι. Πίσω από κάποια πράγματα εμείς δεν πρόκειται να πάμε. Όταν προσέρχεσαι σε ένα διάλογο πρέπει να υπάρχει ένα πνεύμα συναντίληψης και προσπάθειας να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση. Εμείς έτσι προσερχόμαστε σ’ αυτό το διάλογο και αυτό που μπορούμε να πούμε σε όλους είναι ότι αν δεν υπάρχει αυτή η συναντίληψη, η ελληνική δημοκρατία ούτε θέλει να εκβιάσει, αλλά προφανώς και δεν θέλει να εκβιαστεί… και δεν θα εκβιαστεί», είπε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε:

«Περιμένουμε καλή διάθεση και όχι το πιστόλι στον κρόταφο. Εμείς έχουμε δείξει καλή διάθεση και πρόθεση για συζήτηση και το ίδιο περιμένουμε από την άλλη πλευρά».

Απευθυνόμενος μάλιστα στον ελληνικό λαό διαβεβαίωσε ότι η «ελληνική κυβέρνηση έχει απόλυτη νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και τη βούληση να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση, η οποία θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τη σταθερότητα της οικονομικής κατάστασης και τη σταθερότητα της κοινωνίας».

Όσον αφορά στο non paper που διέρρευσε την Τετάρτη και στο οποίο το Βερολίνο ζητά από την κυβέρνηση Τσίπρα να πάρει πίσω όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση έμαθε για το έγγραφο αυτό από τη διαρροή στο Reuters και ξεκαθάρισε ότι το email Χαρδούβελη δεν βρίσκεται στην κυβερνητική ατζέντα.

Επεσήμανε επίσης ότι οι δανειστές δεν έχουν ζητήσει γραπτές διαβεβαιώσεις από την Αθήνα και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται από τη νωπή λαϊκή εντολή.

«Το κράτος έχει συνέχεια, η παράλογη πολιτική όχι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top