Σταθάκης:Θέλουμε πολιτική συμφωνία αλλά η διαπραγμάτευση θα ναι δύσκολη

«Η λογική "ένα κοστούμι για όλους" δεν δουλεύει»

​«Επιδιώκουμε μια πολιτική συμφωνία με την ��υρώπη και το πλαίσιο συζήτησης είναι τώρα υπαρκτό». Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης στην παρουσίαση του βιβλίου που φέρει τον τίτλο: «Από την κρίση στην ανάπτυξη. Σε αναζήτηση νέων αναπτυξιακών μοντέλων για την Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Νότο».

Ο κ.Σταθάκης, ο οποίος ήταν ένας από τους ομιλητές στην παρουσίαση υποστήριξε ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή, θα έχει ωστόσο «ένα μήνυμα πολύ θετικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη, γιατί διαρρηγνύεται το ασφυκτικό πλαίσιο επιλογών».

«Το διαφορετικό πλαίσιο συζήτησης στηρίζεται όχι μόνον στην πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα αλλά και στην αποτυχία της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η λογική 'ένα κουστούμι για όλους' δεν δουλεύει» τόνισε ο υπουργός.

«Ανοίγονται νέες δυνατότητες για τη στροφή της Ελλάδας σε μια κανονικότητα» εκτίμησε ο κ.Σταθάκης

Μιλώντας για τις κεντρικές ιδέες της πολιτικής που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση, ανέφερε τη «μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων όπως δείχνει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το κράτος και οι οποίες δεν προβλέπονταν από το μνημόνιο παρά μόνον η αποδυνάμωση και συρρίκνωσή του και τρίτον η αλλαγή των σχέσεων κράτους και ιδιωτικού τομέα για την οποία πρέπει να ληφθούν θαρραλέα μέτρα».

Όπως είπε ο κ.Σταθάκης είναι ανάγκη να υιοθετηθεί ένα αναπτυξιακό μοντέλο, χωρίς η οικονομία να είναι τραπεζοκεντρική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top