Στα... ενδότερα των Ηλυσίων Πεδίων: Τι είπαν off camera Τσίπρας και Ολάντ

Δείτε ΦΩΤΟ και λεπτομέρειες του διαλόγου τους

Στα... ενδότερα των Ηλυσίων Πεδίων: Τι είπαν off camera Τσίπρας και Ολάντ

Μετά την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα Ηλύσια Πεδία, ακολούθησε μια συνάντηση, η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα.

gallia1.jpggallia15.jpg

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο κ.Ολάντ διαβεβαίωσε τον κ.Τσίπρα πως η Γαλλία σε καμία περίπτωση «δεν θα αφήσει την Ελλάδα να αποτύχει , γιατί η αποτυχία της Ελλάδας θα ήταν και αποτυχία της Ευρώπης».

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συζήτησαν την ατζέντα της διαπραγμάτευσης και υπήρξε μάλιστα ταύτιση απόψεων στα σημαντικά ζητήματα που θέτει η ελληνική κυβέρνηση.

gallia12.jpg

Σύγκλιση διαπιστώθηκε επίσης για τη συμφωνία - γέφυρα κατά τη διάρκεια της οποίας πρέπει να διασφαλίζεται η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Οι κκ Τσίπρας και Ολάντ συμφώνησαν ότι η πολιτική της λιτότητας δεν αποτελεί λύση, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε τον σεβασμό του στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

gallia14.jpg

Πηγές του Μαξίμου επισημαίνουν, ότι όπως ακριβώς και στην συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ, έτσι και κατά την διάρκεια της κουβέντας μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρο�� δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στην «τρόικα», ούτε και στην ανάγκη συνέχισης του προηγούμενου προγράμματος που είχε συμφωνήσει και ετοιμαζόταν να συνεχίσει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

Δείτε ΕΔΩ τις κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Ολάντ στα ΜΜΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top