Το ΔΝΤ αδειάζει τον Βαρουφάκη: Δεν μιλήσαμε ποτέ για το ελληνικό χρέος

Καμία αλλαγή στη συμφωνία προς το παρόν τονίζουν

​Το Διεθνές Ταμείο «αδειάζει» τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica και τη γνωστοποίηση της συνάντησης Τόμσεν-Βαρουφάκη.

Η Ελλάδα δεν έχει μπει σε συζητήσεις με το ΔΝΤ για πιθανές αλλαγές στο πλαίσιο διαχείρισης του χρέους τονίζει σε δήλωσή του εκπρόσωπος του Ταμείου.

«Υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο για τη διαχείριση του χρέους στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης. Δεν έχει υπάρξει συζήτηση με τις ελληνικές αρχές για αλλαγή σε αυτό το πλαίσιο» ανέφερε ο ίδιος, διαψεύδοντας έτσι τα όσα νωρίτερα είχε δηλώσει ο κ.Βαρουφάκης.

Λίγες ώρες πριν, ο κ.Βαρουφάκης είχε αποκαλύψει στην La Repubblica πως η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για τις προτάσεις της σχετικώς με την ελάφρυνση του χρέους.

Από την πλευρά του,το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας τη συνάντηση Τόμσεν-Βαρουφάκη μιλούσε απλώς για μια φιλική συνάντηση γνωριμίας των δύο ανδρών.

«Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Π.Τόμσεν στο Παρίσι το Σαββατοκύριακο. Η συνάντηση ήταν φιλική και απέβλεπε στ�� γνωριμία των δύο ανδρών δεδομένων των νέων αρμοδιοτήτων τους» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top