Ολάντ: Σεβασμός στην ψήφο των Ελλήνων και διάλογος-Τσίπρας: Έχουμε σχέδιο.Θέλουμε νέα συμφωνία

Κοινές δηλώσεις με τον Α. Τσίπρα

«Σεβασμό στις εκλογικές διαδικασίες και στην ψήφο του ελληνικού λαού» ζήτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φ.Ολάντ στις κοινές δηλώσεις του πριν από λίγο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, ύστερα από την μεταξύ τους συνάντηση στο Παρίσι, ενώ τον ίδιο σεβασμό ζήτησε και απέναντι στους εκλεγμένους επικεφαλής κυβερνήσεων. O ίδιος τόνισε ότι η λιτότητα ως μόνη πραγματικότητα και επιλογή δεν είναι πλέον ανεκτή, αλλά έστειλε μήνυμα και προς την ελληνική κυβέρνηση ότι υπάρχουν δεσμεύσεις από τα κράτη της Ε.Ε. και αυτές πρέπει να γίνουν σεβαστές.

2237725 (1).jpg
«Πρέπει λοιπόν να έχουμε υπόψη μας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος ο οποίος υποστήριξε ότι η μέθοδος για το ξεπέρασμα των προβλημάτων είναι ο διάλογος.

«Η Ελλάδα κάθε φορά επισήμανε μέσω του εκάστοτε πρωθυπουργού της ότι είναι δεσμευμένη στην ευρωπαϊκή προοπτική και ότι θέλει να μείνει στην ευρωζώνη, στην οποία ανήκει», πρόσθεσε ο Ολάντ, ο οποίος τόνισε ότι «αυτός ο διάλογο�� σαφώς πρέπει να ενισχυθεί», αλλά και να ορισθεί ένα πλαίσιο δράσεων μεσοπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο.

2237727.jpg
Ο Γάλλος πρόεδρος προσφέρθηκε ακόμα για λογαριασμό της χώρας του για την παροχή σε επίπεδο διμερών σχέσεων τεχνογνωσίας προς την Ελλάδα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την αναδιοργάνωση του Κράτους.

Στο ίδιο πνεύμα δήλωσε ότι παροτρύνουμε τις γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν ανάπτυξη.

2237729.jpg

Τσίπρας: Έχουμε εφαρμόσιμο σχέδιο. Πρέπει να υπάρξει νέα συμφωνία

Την ιδιαίτερη χαρά του που βρίσκεται στην Γαλλία εξέφρασε στην αρχή των κοινών δηλώσεων του με τον Φ.Ολάντ, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας .

«Βρισκόμαστε σε μια Ευρώπη όπου ο οικονομικός παραλογισμός έχει επιβληθεί. Στο κρίσιμο αυτό σταυροδρόμι οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας...Η σταθερότητα της ΕΕ προϋποθέτει την αλλαγή πολιτικής και την στροφή προς την ανάπτυξη» τόνισε ο κ.Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας την Γαλλία παράγοντα σταθερότητας.

Όπως είπε, ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να υπάρξει μια νέα συμφωνία όχι μόνο για το καλό της Ελλάδας, αλλά για όλη την Ευρώπη, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη .

Σε αυτή τη συμφωνία, "πρωταγωνιστικό ρόλο" μπορεί να παίξει, σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα, η Γαλλία .

Αναφερόμενος ειδικά στην Ελλάδα, ο κ.Τσίπρας είπε, πως με το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, η χώρα γύρισε σελίδα και η νέα κυβέρνηση πήρε καθαρή εντολή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση του διαθέτει «σχέδιο εφαρμόσιμο» και αυτό διαβουλεύεται με τους Ευρωπαίους εταίρους .

Ο κ.Τσίπρας επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν αποτελεί απειλεί για τους Ευρωπαίους, διαβεβαιώνοντας πως η Ελλάδα θα σεβαστεί τους θεσμούς της ΕΕ, αλλά και την ισοτιμία των κρατών-μελών.

«Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ένοικοι» είπε με νόημα, τονίζοντας πως «είμαστε όλοι συγκάτοικοι»

Όπως είπε ο κ.Τσίπρας, η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει στους εταίρους της ρεαλιστική πρόταση με βιώσιμο αποτέλεσμα.

«Πρέπει να υπάρξει μια νέα συμφωνία που δίνει ανάσα στην ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να γίνει η Ε��λάδα και πάλι ένα κράτος αξιόπιστο με κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε.

«Ο λαός υπέφερε. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά» πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας, επισημαίνοντας την ανάγκη να καταπολεμηθούν η φοροδιαφυγή και οι πελατειακές σχέσεις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έχει ρεαλιστική πρόταση για το χρέος, ώστε να γίνει βιώσιμο τόσο για το μέλλον της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης, για να φύγουμε όπως είπε από την «αυτοδοτροφούμενη κρίση».

«Έχουμε βρει ανοιχτά ώτα στις προτάσεις μας» τόνισε ο κ.Τσίπρας,εκαφράζοντας πάντως την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση για να ξεπεράσει η Ευρώπη την κρίση.

ΒΙΝΤΕΟ ΝΕΡΙΤ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top