Γ. Βαρουφάκης: «Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο γοητευτικός μπορώ στον κ. Σόιμπλε»

Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «αριστερό τσούρμο»

Γ. Βαρουφάκης: «Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο γοητευτικός μπορώ στον κ. Σόιμπλε»

​Μεγάλα σχέδια έχει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης για τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο, καθώς σε συνέντευξή του στην βρετανική Telegraph είπε ότι θα προσπαθήσει να… γοητεύσει τον Γερμανό υπουργό με όσα θα του πει, ώστε οι δύο πλευρές να έρθουν πιο κοντά και να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία.

«Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο γοητευτικός μπορώ στο Βερολίνο. Θα πω στον κ. Σόιμπλε ότι μπορεί να είμαστε ένας αριστερός συρφετός, αλλά μπορεί να υπολογίζει στο κίνημά μας, τον ΣΥΡΙΖΑ, για να καθαρίσει τα καρτέλ και τις ολιγαρχίες στην Ελλάδα, και να προχωρήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις του ελληνικού κράτους που οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν αρνήθηκαν να κάνουν», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε:

«Όμως θα του πω επίσης ότι θα βάλουμε τέλος στην κλιμάκωση του χρέους και ότι θα κάνουμε ότι έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πέντε χρόνια. Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε. Έχουμε μια δημοκρατική εντολή να αμφισβητήσουμε ολόκληρη την φιλοσοφία της λιτότητας».

Η Telegraph χαρακτηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη, «αναδυόμενο αστέρα της ροκ», ο οποίος αμφισβητεί τις προειδοποιήσεις της ΕΚΤ για επιστροφή στη δραχμή.

Μάλιστα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε στη συνέντευξή του ότι η ΕΚΤ κολυμπά σε θολά νερά, όταν δηλώνει ανοιχτά ότι μπορεί να σταματήσει να ενεργεί ως δ��νειστής της τελευταίας στιγμής για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Οι απειλές αυτές είναι παράνομες. Προσπαθούν να μας προκαλέσουν ασφυξία με αυθαίρετες προθεσμίες», δήλωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε επίσης ότι συγκεκριμένα μέλη του Eurogroup θέλουν να «εκτελέσουν» την Ελλάδα, όμως τόνισε πως η χώρα έχει και συμμάχους.

«Οι Γάλλοι επιθυμούν πολύ να σταθούμε στα πόδια μας. Είναι βαθιά ανήσυχοι για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη και δεν θα είναι σιωπηλοί παρατηρητές αν μας πνίξουν, στραγγαλίσουν και εξαφανίσουν, γιατί φοβούνται ότι το έδαφος θα αρχίσει να καταρρέει κάτω από τα δικά τους πόδια», τόνισε.

Ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε επίσης στην Telegraph, ότι ζήτησε από τις Βρυξέλλες την αύξηση του ορίου που έχει θέσει η Τρόικα σχετικά με την έκδοση βραχυπρόθεσμων γραμματίων και αρνήθηκε ότι ζήτησε την επέκταση του ποσού κατά 10 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τέλος στη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού από τον στόχο του 4,5% του ΑΕΠ που έχει θέσει η τρόικα στο 1,5%.

«Ο παλιός στόχος είναι γελοίος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top