Τσίπρας-Σουλτς: Αισιοδοξία για τελική συμφωνία με αμοιβαίο συμβιβασμό

«Στόχος μας να διορθώσουμε το πλαίσιο, όχι να το σπάσουμε» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Αισιόδοξος για έναν τελικό «κοινό συμβιβασμό» μεταξύ Ελλάδας και εταίρων εμφανίστηκε ο Μάρτιν Σουλτς μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Και τα δύο μέρη παλεύουν για έναν κοινό συμβιβασμό. Ο διάλογος είναι η βάση για συμβιβασμούς και εποικοδομητικές λύσεις» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ίδιος, μάλιστα, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής: «Την περασμένη εβδομάδα αλλά και σήμερα συμφωνήσαμε ότι οι πολίτες της Ελλάδας "πλήρωσαν τον λογαριασμό" και πως ε��ναι καιρός εκείνοι που έχουν χρήματα και εκείνοι που έβγαλαν χρήματα από την Ελλάδα να συμβάλλουν και αυτοί στην επίλυση των προβλημάτων».

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση, η οποία κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, μπορεί να υπολογίζει σε βοήθεια και υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι πάντα ανοικτοί σε διάλογο: «Μπορείτε να ποντάρετε σε διάλογο με τους θεσμούς μας, όποτε θέλετε. Είναι δύσκολοι καιροί, δεν έχουμε ακόμη τις αναγκαίες λύσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσβλέπει σε λύσεις και όχι σε διαχωρισμούς και αυτός είναι ο σωστός δρόμος».

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε ��μοιβαία επωφελή λύση. Η ιστορία της ΕΕ είναι μια ιστορία διαφωνιών όπου στο τέλος επικρατεί συμβιβασμός και συμφωνία» τόνισε από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πρόθεση να εργαστεί «προς μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία για το κοινό μέλλον» και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να διαβουλευτούμε. Έχουμε τους στόχους μας που είναι ο σεβασμός στη λαϊκή κυριαρχία και το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός αλλά και το να σεβαστούμε τους κανόνες της ΕΕ. Στόχος να διορθώσουμε το πλαίσιο, όχι να το σπάσουμε».

«Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη αλλά είμαστε σε καλό δρόμο για να βρούμε μία βιώσιμη συμφωνία» κατέληξε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top