Σταθάκης σε CNN: Πρωταρχικό μέλημα της νέας κυβέρνησης η ανάπτυξη

«Δεν εκβιάζουμε τους Ευρωπαίους»

Σταθάκης σε CNN: Πρωταρχικό μέλημα της νέας κυβέρνησης η ανάπτυξη
«Η λιτότητα δεν θα είναι ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησής μας. Θα είναι η ανάπτυξη και θα ακολουθήσει η αποπληρωμή του χρέους» τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης στο CNN.

Ο υπουργός Οικονομίας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζει τους Ευρωπαίους και εκτίμησε ότι τελικά θα βρεθεί συμφωνία: «Πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε μια λύση με τους Ευρωπαίους εταίρους που θα είναι πιο ήπια από το κούρεμα στους ιδιώτες πιστωτές. Δεν εκβιάζουμε τους Ευρωπαίους. Προτείνουμε τις πιο λογικές λύσεις, που τώρα γίνονται αποδεκτές από πολλά ευρωπαϊκά επιτελεία. Προσπαθούμε για την πιο λογική λύση που είναι αμοιβαία επωφελής και για εμάς και για τους εταίρους. Θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες των χρημάτων των φορολογουμένων των ευρωπαϊκών κρατών».

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στα ομόλογα ανάπτυξης που πρότεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης να αντικαταστήσουν τα ευρωπαϊκά δάνεια: «Η βασική ιδέα είναι να συνδεθεί η αποπληρωμή του χρέους με το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Τα ομόλογα ανάπτυξης θα πληρωθούν σε βάθος χρόνου ανάλογα με την ανάπτυξη της οικονομίας».

Απαντώντας στο ερώτημα ότι η βόρεια Ευρώπη θα αντιδράσει σε μια νέα μείωση του χρέους, ο κ. Σταθάκης είπε: «Η βόρεια Ευρώπη έχει συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ και έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ μέσα σε 5 χρόνια. Πρέπει να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα και πάλι, είναι η μόνη λύση για όλους».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση ΣΥ��ΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα προχωρησει σε μεταρρυθμίσεις και σε διαμόρφωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος: «Θέλουμε μεταρρυθμίσεις, δεν θέλουμε να συνεχιστεί η κατάσταση που υπήρχε πριν ξεσπάσει η κρίση. Θέλουμε εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και να πληρώσουν φόρους οι πλούσιοι φορολογούμενοι. Με αυτή την ατζέντα πιστεύω ότι θα έχουμε σύντομα συμφωνία. Θα είναι μεγάλη αποτυχία εάν δεν καταφέρουμε να διαμορφώσουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top