Ιταλικό ΥΠΟΙΚ: «Η ανάπτυξη προτεραιότητα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους»

Παραπέμπει στο Eurogroup για τα ελληνικά θέματα

Ιταλικό ΥΠΟΙΚ: «Η ανάπτυξη προτεραιότητα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους»

​Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη με τον Ιταλό ομόλογό του Κάρλο Πάντοαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών.

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και διήρκεσε μια περίπου ώρα. Ο υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε τις γενικές γραμμές των πρωτοβουλιών οικονομικής πολιτικής που η ελληνική κυβέρνηση εννοεί να ακολουθήσει», τονίζει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Ο υπουργός Πιερ Κάρλο Πάντοαν υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί σαφώς έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, και συμπλήρωσε ότι η προσοχή στην ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα για να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να δημιουργηθεί νέα απασχόληση στην χώρα, συμβάλλοντας στο να ξεπεράσει, ο ελληνικός λαός, την δύσκολη κοινωνική κατάσταση, αποτέλεσμα της κρίσης».

Τέλος στην ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείο Οικονομικών τονίζεται ότι ο υπουργός Κάρλο Πάντοαν υπογράμμισε τον κεντρικό ρόλο των ευρωπαϊκών θεσμών, παραπέμποντας τα ελληνικά θέματα στο Eurogroup.

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλληλεγγύη και αίσθημα ευθύνης είναι συγκεκριμέν��ς αρχές που εφαρμόζονται μαζί. Το Eurogroup και το Ecofin είναι τα θεσμικά όργανα, στα οποία κάθε χώρα μέλος μπορεί να συζητήσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, έχοντας εμπιστοσύνη ότι θα βρεθούν κοινές λύσεις, προς όφελος όλων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top