ΝΔ: αδιανόητη η επανεξέταση των διαγωνισμών εκμετάλλευσης υδρογοναναθράκων

«Το κόστος για τη χώρα θα είναι τεράστιο» δήλωσε ο Κ. Καραγκούνης

«Αδιανόητη» χαρακτηρίζει η ΝΔ την απόφαση της κυβέρνησης να «επανεξετάσει» τους διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Κώστας Καραγκούνης υπενθύμισε ότι την προηγούμενη τριετία, η Ελλάδα προκήρυξε διαγωνισμό για εκμετάλλευση 20 θαλασσίων “οικοπέδων”, έκτασης 100 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή, πάνω από το 75% του εδάφους της ελληνικής επικ��άτειας και στο μεγαλύτερο μέρος τους εκτός των χωρικών υδάτων, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, όπως υποστήριξε.

«Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι αυτοί οι διαγωνισμοί για εκμετάλλευση θαλασσίων οικοπέδων δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έχουν πλέον ευρωπαϊκή αναγνώριση της Ελληνικής δικαιοδοσίας!

Ο σχετικός Διεθνής Διαγωνισμός αποτελεί μοναδικής σημασίας επιτυχία για την Ελλάδα - οικονομική και πολιτική - ενώ ανοίγει τεράστιες προοπτικές για το διεθνή ενεργειακό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο μέλλον» ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

O κ. Καραγκούνης πρόσθεσε:

«Και βεβαίως αυτά όλα είναι επισήμως γνωστά στη σημερινή κυβέρνηση. Γι’ αυτό και είναι αδιανόητη η απόφαση του νέου υπουργού, να “επανεξετάσει” τους διαγωνισμούς που ήδη έγιναν, πράγμα που οδηγεί πρακτικά στην ακύρωσή τους.

Προειδοποιούμε ότι το κόστος για τη χώρα θα είναι τεράστιο, αφού θα κλονιστεί η αξιοπιστία της, τόσο γεωπολιτικά, όσο και έναντι υποψηφίων επενδυτών. Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να χτίσει πάνω στα θετικά που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνη��η».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top