Ρουσόπουλος: Αναγκαία η αποτίμηση του αποτελέσματος στη ΝΔ, αλλά χωρίς μιζέρια

«Κεφάλαιο και εγγύηση για τον τόπο ο Κώστας Καραμανλής»

Υπέρ μιας ειλικρινούς και ψύχραιμης αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος από τη ΝΔ τάχθηκε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας σήμερα στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό “Fm 100” της Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν πρέπει να γίνει στη ΝΔ αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε:

«Ναι. Χωρίς να αυτοτροφοδοτεί διαρκώς μιζέρια και γκρίνια. Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει. Ακόμα και στην καθημερινότητά του ο καθένας κάνει απολογισμό κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο...».

Ο πρώην υπουργός συμπλήρωσε για το ίδιο ζήτημα: «Πρέπει κάποιοι να βγουν και να πουν που νομίζουμε ότι κάναμε λάθος, που νομίζουμε ότι είχαμε δίκιο και με ποιο τρόπο από εδώ και πέρα αντιμετωπίζουμε την κατάσταση. Θέλουν κάποιοι να λένε ότι τελικά δεν χάσαμε αλλά κερδίσαμε και παραπάνω ψήφους. Από την άλλη να λένε ότι καταποντιστήκαμε. Ούτε το ένα είναι ορθό ούτε το άλλο, κατά τη γνώμη μου. Η αλήθεια ε��ναι στη μέση των πραγμάτων».

Για το αν μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας, υπενθύμισε ότι το καταστατικό είναι σαφές και δίνει τη σχετική δυνατότητα, αλλά διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει αν τίθεται συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και ότι δεν είναι σε θέση να κάνει τέτοιου είδους προβλέψεις.

Σε ερώτηση επίσης για το «αν η παρουσία του Κώστα Καραμανλη είναι εγγύηση για την επόμενη ημέρα της ��Δ», ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε:

«Αποτελεί εγγύηση και για τη ΝΔ. Δεν θα έλεγα την επόμενη ημέρα. Εγώ θεωρώ ότι η επόμενη ημέρα έχει ήδη αρχίσει - όχι με την έννοια που κάποιοι το εννοούν - η επόμενη ημέρα ούτως ή άλλως είναι μετά τις εκλογές. Είναι ένα άλλο τοπίο. Δεν είμαστε πλέον στην κυβέρνηση. Είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση». Όπως πρόσθεσε «γενικότερα ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί κεφάλαιο και εγγύηση για τον τόπο. Απαξιώθηκε και από κάποιους συνειδητά - ειδικά την περίοδο 2009-2012 - για να δείξουν ότι αυτοί μπορούν να χειριστούν καλύτερα τα πράγματα. Δείτε τα δείγματα όχι μόνο γραφής της πολιτικής αλλά και τα αποτελέσματα».

Για τον ίδιο λόγο υπενθύμισε τη φράση «δεν ανησυχώ για μένα, ανησυχώ για τον τόπο αυτόν, αν ποτέ κυβερνήσετε με τις δόλιες μεθοδεύσεις σας» που είχε απευθύνει τον Οκτώβριο του 2008 στον Γιώργο Παπανδρέου, μία ημέρα πριν παραιτηθεί από υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Καραμανλή, μιλώντας στο κοινοβούλιο, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δικαιώθηκε τόσο από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους του, όσο και από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που καταδίκασαν τους συκοφάντες του.

«Το είδα στην πράξη, από το 2009 έως το 2012, ότι υπήρξαν δόλιες μεθοδεύσεις. Τα δείγματα γραφής από τη μία, αλλά και τα αποτελέσματα από την άλλη. Ξέρετε ποιος δείκτης είναι καλύτερος από το 2009; Μόνο ο δείκτης του ελλείμματος κατά 10 ή 12 δις. Όλοι οι υπόλοιποι δείκτες από την ανεργία μέχρι τα εισοδήματα του Έλληνα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που τα παρέλαβε εκείνη η κυβέρνηση» κατέληξε στην αναφορά του για τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης Παπανδρέου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top