Αντιδράσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ενδεχόμενη υποψηφιότη��α Αβραμόπουλου για ΠτΔ

Διαφωνούν δύο βουλευτές του κόμματος

​Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης να δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει γίνει κρούση σε κανέναν για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όμως πληροφορίες θέλουν την υποψηφιότητα του Δ. Αβραμόπουλου να έχει κλειδώσει, προκαλώντας ήδη εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη δύο βουλευτές εξέφρασαν ανοιχτά την διαφωνία τους στο ενδεχόμενο αυτό, ζητώντας να σταματήσουν αμέσως τα σενάρια που αναπαράγονται για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Γαϊτάνη με άρθρο της ζήτησε να είναι υποψήφιο ένα πρόσωπο «που θα ενισχύσει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των σκληρών διλημμάτων που έρχονται».

Όπως υποστηρίζει στο άρθρο της σε αριστερή ιστοσελίδα, δεν υπάρχει λόγος για τέτοιες αναζητήσεις, ενώ χαρακτηρίζει τον κ. Αβραμόπουλο, «μνημονιακό αντιπρόεδρο της ΝΔ», τονίζοντας ότι η συγκατοίκηση μαζί του δεν θα ενισχύσει την κοινωνική συναίνεση στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα προκαλέσει σύγχυση στην κοινωνική βάση του κόμματος.

Στο ίδιο κλίμα και ο βουλευτής Αργολίδας, Δ. Κοδέλας, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ζήτησε να «τελειώνει η συζήτηση» περί υποψηφιότητας Αβραμόπουλου, υπενθυμίζοντας κι αυτός ότι το μήνυμα της κάλπης ήταν «αντιμνημονιακό».

«Καλό είναι η συζήτηση περί Αβραμόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας να τελειώνει! Το μήνυμα της κάλπης ήταν αντιμνημονιακό, μήνυμα αποδοκιμασίας του υπαρκτού πολιτικού συστήματος και έξωσης του πολιτικού προσωπικού που στήριξε τα μνημόνια και οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία.

Το λαϊκό αίτημα για ΑΛΛΑΓΗ σημαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δε σχετίζεται με τα μνημόνια και την προγενέστερη πορεία προς την χρεοκοπία, Πρόεδρος ευρείας κοινωνικής αποδοχής, Πρόεδρος που δεν θα υπογράφει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Πρόεδρος που θα δείχνει ότι αυτή η χώρα αλλάζει σελίδα και ανακτά την αξιοπρέπειά της!», γράφει ο κ. Κοδέλας.

Λίγες μέρες νωρίτερα μάλιστα είχε προηγηθεί άρθρο του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μανταδάκη στην Αυγή, με τίτλο «Αβραμόπουλο για Πρόεδρο; Όχι ευχαριστούμε!», στο οποίο υποστήριζε ότι με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τερματίζεται η μνημονιακή πολιτική και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένα αξίωμα φορτισμένο με έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

«Το πρόσωπο που θα επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα στο επίπεδο του ανώτατου άρχοντα πρέπει να εκφράζει την πορεία της Αριστεράς από το όραμα και τους αγώνες, τις θυσίες και τις διώξεις προς τη δικαίωση. Ο συζητούμενος κ. Αβραμόπουλος είναι από "άλλο χωριό". Από εκείνο που εκτρέφει καριερίστες της πολιτικής και όχι πολιτικούς της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν μας ταιριάζει ούτε σε ιστορία, ούτε σε κουλτούρα, ούτε σε νοοτροπία», αναφέρει ο κ. Μανταδάκης στο άρθρο του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top