Διευκρινήσεις Βαρουφάκη για το δημοσίευμα των FT: Άλλα είπα και άλλα κατάλαβαν για το χρέος

"Δεν κάνουμε πίσω, όσο κι αν θλίβονται κάποιοι"-Πρώτη ανάρτηση: 03/02/2015 01:02

Διευκρινήσεις Βαρουφάκη για το δημοσίευμα των FT: Άλλα είπα και άλλα κατάλαβαν για το χρέος

​Σε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με τις προτάσεις του από το Λονδίνο για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, προχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ.Βαρουφάκης, μιλά για εσφαλμένες ερμηνείες και διαβεβαιώνει πως θα γίνει ότι πρέπει, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από τη «χρεοδουλοπαροικία», καθώς και ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος θα γίνει πραγματικά βιώσιμο.

«Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών δεν κάνουν πίσω, όσο κι αν θλίβονται ορισμένοι από την αποφασιστικότητα μας» ξεκαθαρίζει ο Έλληνας υπουργός με αφορμή το άρθρο των FT, που έκανε νωρίτερα το γύρο του κόσμου και στο οποίο αναλύονταν το σχέδιο που προτείνει ο κ. Βαρουφάκης, και το οποίο δεν περιλαμβάνει «κούρεμα» του χρέους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο αυτό δεν περιλαμβάνει διαγραφή του χρέους ,αλλά βασίζεται στην ανταλλαγή των υφιστάμενων ομολόγων με νέα που θα είναι συνδεδεμένα με τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαρουφάκη έχει ως εξής:

«Επειδή δίνονται εσφαλμένες ερμηνείες σε τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών σε επενδυτές στο Λονδίνο, o Γιάνης Βαρουφάκης διευκρινίζει:

Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ευφημισμούς και εργαλεία χρηματοπιστωτικής μηχανικής ώστε να βγάλουμε την Ελλάδα από την χρεοδουλοπαροικία, θα το κάνου��ε.

Η ουσία, όμως, είναι μια. Το ελληνικό δημόσιο χρέος, θα γίνει βιώσιμο, θα ανοίξει η προοπτική της πραγματικής ανάπτυξης και ο ελληνικός λαός επιτέλους θα ανασάνει.

Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών δεν κάνουν πίσω, όσο κι αν θλίβονται ορισμένοι από την αποφασιστικότητα μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top