ΟΧΙ στο κούρεμα λέει ο Βαρουφάκης, για διαγραφή χρέους μιλά ο Τσακαλώτος

«Έχουμε οδικό χάρτη. Θα χρειαστεί μια συμφωνία-γέφυρα πριν τον Μάιο»

​Την ώρα, που ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει πως στο σχέδιο της κυβέρνησης ΔΕΝ περιλαμβάνεται κούρεμα του χρέους, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλά για διαγραφή του χρέους, ρήτρα ανάπτυξης και επενδυτικό πρόγραμμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για το χρέος με πολλές ιδέες και διαφορετικές προτάσεις. Θα εξηγήσουμε διάφορους συνδυασμούς από τους τρεις παραπάνω πυλώνες που θα δημιουργήσουν στην Ελλάδα δυνατότητα για ανάπτυξη και άλλο τρόπο εξόδου» είπε στο Mega

Ο ίδιος επισήμανε πως το χρέος δεν είναι ένα πράγμα, αφού η χώρα χρωστάει σε διάφορους με διαφορετική μορφή, τονίζοντας πως μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές λύσεις για διάφορα "κομμάτια" του χρέους.

Σύμφωνα με τον κ.Τσακαλώτο, ακόμα και η επιμήκυνση που έχει προταθεί στις προηγούμενες κυβερνήσεις «είναι στην ουσία κούρεμα».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία που επιδιώκει να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως έχει τεθεί ένας τελικός στόχος για τα τέλη του Μαΐου και πως θα χρειαστεί να υπάρξει στο ενδιάμεσο μια συμφωνία-γέφυρα, απέφυγε όμως να προσδιορίσει τον χρόνο που απαιτείται για να επιτευχθεί αυτή.

«Είμαστε σε έναν καλό δρόμο, συζητάμε, έχουμε τα επιχειρήματα, και όταν έχεις επιχειρήματα σε ακούει ο άλλος» σημείωσε και παρέπεμψε στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες, κάνοντας λόγο για «φρέσκο αέρα» όσον αφορά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέφερε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια εικόνα δημοκρατικού ελλείμματος για την Ευρώπη και αυτό ανοίγει δίαυλους συζήτησης. Ειδικά για τις συναντήσεις με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τ.Όσμπορν, ο κ.Τσακαλώτος είπε ο τελευταίος θέλει να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση και να βοηθήσει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση πάνω στις προτάσεις που έχει η Αθήνα.

«Θέλουμε να δείξουμε και προς τα έξω και προς τα μέσα ότι είμαστε μια αριστερή κυβέρνηση που δεσμευόμαστε από τα προγράμματά μας» είπε ο κ.Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει οδικό χάρτη και προτίθεται να κάνει «εμβληματικές παρεμβάσεις στην ανθρωπιστική κρίση, στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στις μεγάλες αλλαγής στο κράτος», δεσμευόμενη ταυτόχρονα ότι «δεν θα υπάρξει εκτροχιασμός στα δημοσιονομικά»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top