Βενιζέλος στο STAR: Θέλω να πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα

"Πρέπει να είμαστε ενωμένοι"Πρώτη δημοσίευση:02/02/2015,23:45

Βενιζέλος στο STAR: Θέλω να πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα

​Στις εγκαταστάσεις του STAR Channel βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του Πασοκ Ευάγγελος Βενιζέλος και σχολίασε με τον δικό του τρόπο τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον Ενικό».

Αναφερόμενος στη νέα κυβέρνηση και τις πρώτες κινήσεις της, ο κ.Βενιζέλος τόνισε την ανάγκη «να είμαστε προς τα έξω όλοι ενωμένοι».

«Έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση στη διεθνή δραστηριότητα της.Πρέπει προς τα έξω να είμαστε όλοι ενωμένοι» είπε χαρακτηρίστηκε ο κ.Βενιζέλος και ευχήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

«Όπου χρειάζεται θα δώσουμε συναίνεση» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ απαντώντας σε όσους κατηγορούν την προηγούμενη κυβέρνηση πως δεν διαπραγματεύτηκε, ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε το αντίθετο

«Η διαπραγμάτευση ήταν σκληρή. Η βιωμένη αλήθεια είναι ότι η διαπραγμάτευση ήταν πολύ σκληρή και συχνά έφτανε μέχρι τα άκρα. Είναι διαφορετικά να διαπραγματεύεσαι με τη χώρα στο γκρεμό και διαφορετικά να διαπραγματεύεσαι τώρα που η χώρα έχει πλεονάσματα και οι τράπεζες είναι ανακεφαλαιοποιημένες. Το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση δεν έκλεισε τον περασμένο Δεκέμβριο σημαίνει ακριβώς ότι δεν υποχωρούσαμε» τόνισε

Σχολιάζοντας ειδικά τις επαφές των Τσίπρα–Βαρουφάκη με τους ξένους αξιωματούχους, ο κ.Βενιζέλος τόνισε πως αυτές οι συναντήσεις «δεν είναι διαπραγμάτευση, αλλά ένα παιχνίδι εντυπώσεων … Είναι τα προκαταρκτικά, ακόμη δεν έχουν μπει στο κυρίως θέμα».

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, τόνισε ότι «γίνεται σιγά σιγά μια μεταστροφή» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς κάναμε το μεγαλύτερο κούρεμα και την αναδιάρθρωση του χρέους διεθνώς» πρόσθεσε

Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, το πολιτικό σκηνικό πάντως άλλαξε από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις ευρωεκλογές.

«Θέλω να πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα προς όφελος της χώρας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τις πολι��ικές δυνάμεις του τόπου «να είμαστε σοβαροί και οργανωμένοι ώστε να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top