Σενάρια αλλαγών στην Κομισιόν από τυχόν εκλογή Αβραμόπουλου στην Προεδρία

Στάση αναμονής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σενάρια αλλαγών στην Κομισιόν από τυχόν εκλογή Αβραμόπουλου στην Προεδρία

Σενάρια για αλλαγές στο ελληνικό χαρτοφυλάκιο στην Κομισιόν πυροδοτεί το ενδεχόμενο να προωθηθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείουν και άλλες υποψηφιότητες.

Στην κρίσιμη συνάντηση της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιουνκερ θα συζητήσουν και το σενάριο μετακίνησης του επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ανασχηματισμό όμως και στο Κολλέγιο των Επιτρόπων. Συνεργάτες του προέδρου της Κομισιόν, θεωρούν ότι η χώρα μας σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αλλάξει χαρτοφυλάκιο και ο νέος Έλληνας επίτροπος να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Αλιείας ή στην καλύτερη περίπτωση αυτό της Εργασίας. Από την κυβέρνηση πάντως κλείνουν τα σενάρια για ενδεχόμενη υποψηφιότητα Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ εξακολουθούν να αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Στον Κ. Καραμανλή δεν έχει γίνει πρόταση ή βολιδοσκόπηση. Δεν έχει γίνει σε κανέναν πρόταση. Υπάρχουν σκέψεις» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης στον Σκάι.

Διαφωνία όμως με την επιλογή Αβραμόπουλου εκφράστηκε με σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενστάσεις φέρεται να έχει και η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Τη διαφωνία τους εξέφρασαν ήδη ανοιχτά και δύο βουλευτές του, η Ιωάννα Γαϊτάνη και ο Δημήτρης Κοδέλας, που ζήτησαν να σταματήσουν αμέσως οι φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δ. Αβραμόπουλο ή και τον . Καραμανλή.

Από τη ΝΔ, όπως και από το ΠΑΣΟΚ, τηρούν στάση αναμονής. «Δεν θα παίξουμε με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την πρωτοβουλία των κινήσεων την έχει η κυβέρνηση. Θα δούμε τι θα προταθεί και εμείς θα τοποθετηθούμε επί της προτάσεως αυτής. Με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να παίξουμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Καραγκούνης.

Στην περίπτωση που δεν προκριθεί η επιλογή Αβραμόπουλου, τότε στο προσκήνιο επανέρχονται τα ονόματα του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, γνωστής γυναίκας πανεπιστημιακού ή του Μανόλη Γλέζου , ο οποίος σήμερα επέκρινε τη στάση του Μάρτιν Σούλτς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top