Τα δύο χειρόγραφα μηνύματα του Τσίπρα στους Κύπριους (ΦΩΤΟ)

Με... στυλό και όχι πληκτρολόγιο έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Το δικό του… στίγμα στην Κύπρο θέλησε να αφήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Έτσι, ο κ.Τσίπρας, ο οποίος επισκέφτηκε την Μεγαλόνησο, πριν κάνει δηλώσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη, έγραψε με στυλό... το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών του προεδρικού Μεγάρου.

«Με την ευχή και την ελπίδα να στηρίξουμε αποτελεσματικά τις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για επανένωση της Κύπρου, για διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος της νήσου. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά και να αγωνίζονται για το δίκιο, την ειρήνη, τη συνεργασία των λαών» έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

xirografa1.jpg

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός πήγε στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος τέλεσε τρισάγιο και αφού ξεναγήθηκε στους χώρους, έγραψε με στυλό στο βιβλίο επισκεπτών το εξής κείμενο: «Ο ηρωισμός και η θυσία των αγωνιστών του κυπριακού αγώνα, αποτελεί ανεξήτηλη πηγή έμπνευσης για τον απανταχού ελληνισμό. Τα οράματα των α��ωνιστών της ελευθερίας για μια Κύπρο ενωμένη και ελεύθερη από στρατεύματα κατοχής παραμένουν όσο ποτέ επίκαιρα. Το ίδιο και ο πόθος μας να δούμε τον κυπριακό λαό ελεύθερο και ενωμένο ξανά να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία».

xeirografa2.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top