Στήριξη από την ΕΕ για τις πρόσφατες πλημμύρες ζητά το Ποτάμι

Με ερώτηση των ευρωβουλευτών Γραμματικάκη και Κύρκου

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, με την οποία της ζητούν να συνδράμει για την αποκατάσταση των ζημιών στην Ελλάδα, με αφορμή τα πρόσφατα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους νομούς Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Οι δύο ευρωβουλευτές αναφέρονται στην υπερχείλιση των νερών του Αχελώου που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις γέφυρες Καταφυλλίου- Αυλακίου, Τέμπλας Βρουβιανών, και στην παράσυρση των ερειπίων της γέφυρας Κοράκου, του μεγαλύτερου μονότοξου γεφυριού των Βαλκανίων, με άνοιγμα 48 μέτρα, το οποίο κτίστηκε το 1515, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βοηθήσει στην αναστήλωσή τους.

Συγκεκριμένα, οι Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος ζητούν από την Κομισιόν να εξετάσει τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ταμείου Φυσικών Καταστροφών της ΕΕ για να συνδράμει τις πληγείσες περιοχές της Ελλάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top