Ρέντσι σε Μέρκελ: Δεν πρόκειται να συμμετέχω σε συμμαχία με Ισπανία και Ελλάδα

«Πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και σύνεση στο θέμα της Ελλάδας»

Ρέντσι σε Μέρκελ: Δεν πρόκειται να συμμετέχω σε συμμαχία με Ισπανία και Ελλάδα
Τη διαβεβαίωσή ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε μια ενδεχόμενη «μεσογειακή συμμαχία» με την Ισπανία και την Ελλάδα παρείχε ο Ματέο Ρέντσι στην Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον Ιταλικό τύπο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL 102,5, υπογράμμισε ότι στο θέμα της Ελλάδας πρέπει «να επιδείξουμε μεγάλη σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα».

Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι μίλησε με την Άνγκελα Μέρκελ και θα μιλήσει και με τον Φρανσουά Ολάντ και πρόσθεσε με νόημα: «Θέλουμε να μεταθέσουμε τη συζήτηση για την οικονομική πολιτική, τη λιτότητα προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις».

«Όταν είπαμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική, θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, αλλά όχι μόνο για την Ελλάδα και κάποια άλλη χώρα» πρόσθεσε ο Ρέντσι.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στη χώρα του, στέλνοντας (;) ενδεχομένως και ένα μήνυμα στην Ελλάδα: «Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν, διότι θα χρησιμεύσουν στην Ιταλία και στους Ιταλούς και διότι θα μας δώσουν κύρος στο εξωτερικό». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top